Generatia Z influenteaza inca de pe acum acum ”peisajul” de pe piata alimentelor si bauturilor

0
154

Diferitele tehnologii inteligente aflate la dispozitia Generatiei Z sau iGeneration – termeni care se refera la cei cu varste intre 11 si 22 de ani in 2018 – vor avea un impact profund asupra formularilor alimentare si bauturilor in urmatorii cativa ani, a remarcat Mintel in cadrul unei prezentari la IFT 2018.

In timp ce multi consumatori au adoptat un stil de viata sanatos si obiceiuri sanatoase pe masura ce imbatranesc, generatia Z (Gen Z) dispune de start ”lansat” pentru o alimentatie sanatoasa atunci cand vine vorba de alimente si bauturi.

Constienti cu privire la continutul de zahar de la o varsta frageda
In cea mai mare parte, parintii limiteaza consumul produselor alimentare si bauturilor care au continut mare de zahar, preocuparea aceasta fiind enumerata ca fiind una importanta, a remarcat compania britanica de cercetare a pietei Mintel intr-un nou studiu.

De fapt, 60% dintre parintii cu copii in varsta de 12-17 ani si 55% dintre parintii cu copii cu varsta peste 18 ani raporteaza ca au spus “nu” alegerilor copiilor lor in ceea ce priveste alimentele si bauturile cu continut mare de zahar.

inghetata_mai_putin_zaharAceasta atitudine constienta legata de sanatate si cresterea gradului de constientizare cu privire la consumul de zahar influenteaza comportamentul de consum la copii si adolescenti.

Potrivit Mintel, 25% dintre adolescentii cu varsta cuprinsa intre 15 si 17 ani spun ca isi fac griji in legatura cu mentinerea sanatatii lor si aproape jumatate (49%) sunt de acord ca bauturile carbogazoase sunt nesanatoase.

“Generatia Z a crescut intr-un moment in care sanatatea si bunastarea sunt un considerent major. Multi membri mai tineri ai Generatiei Z urmeaza caile sanatoase ale parintilor lor si se pare ca pe masura ce se apropie de maturitate, constiinta sanatatii devine din ce in ce mai puternica “, a declarat Dana Macke, director asociat, Rapoarte stiluri de viata si de petrecere a timpului liber, la Mintel.

Cu toate acestea, sanatatea este multidimensionala pentru acest grup, ceea ce sugereaza ca formulari de tipul mai bine-pentru-tine, cum ar fi produse cu fructe si legume, pot fi extinse pentru a da aceste optiuni generatiei Z, optiuni care se potrivesc cu prioritatile lor in continua schimbare cu privire la dieta.

Industria are un rol important in incurajarea alegerilor sanatoase ale copiilor prin crearea de optiuni mai bune, care abordeaza problemele legate de continutul de zahar, in conditiile in care doar 11% dintre lansarile din SUA de alimente si bauturi destinate copiilor (5-12 ani) din perioada iunie 2017-mai 2018 a avut in vedere furnizarea unui continut scazut de zahar sau a unor retete fara zahar, potrivit Mintel Global New Products Database (GNPD).

O generatie de oameni aventurosi
Partial datorita faptului ca Generatia Z este cea mai diversa generatie din istoria SUA, parintii isi cresc copiii pentru a-si largi paleta gusturilor si pentru a cultiva si aprecia bucataria internationala de la o varsta frageda.

Peste o treime dintre parintii din SUA (36%), cu copii sub 18 ani, spun ca acestia se bucura de consumul de alimente internationale care nu cuprind doar bucataria tipica italiana, mexicana si chineza, potrivit lui Mintel.

Copiii si-au exprimat interesul de a manca la restaurante internationale, cum ar fi cele indiene (36%), Orientul Mijlociu (38%) sau africane (27%).

De asemenea, este mult mai probabil ca reprezentantii Generatiei Z, cand devin adulti, comparativ cu generatiile mai in varsta, sa gaseasca o sursa de inspiratie culinara din social media si sa incerce sa gateasca bucate internationale la domiciliu in bucatarie.

Aproximativ 62% dintre adultii tineri cu varste cuprinse intre 18 si 22 de ani spun ca gatesc produse ale bucatariilor internationale la domiciliu, preluand retete din social media, in comparatie cu 46% dintre mileniali (cu varsta intre 23 si 40 de ani) si 23% dintre consumatorii de generatie X (41-52 ani) .

“Prin ”expunerea” la alimentele internationale incepand de la o varsta frageda, fie in restaurante, fie la domiciliu, Generatia Z este mult mai probabil sa fie deschisa la cele mai recente trenduri alimentare internationale sau la crearea unei fuziuni inovatoare”, a spus Jenny Zegler, director asociat, Mintel Food & Drink.

“Aceste obiceiuri aventuroase creeaza oportunitati in categorii, prezentand potential pentru produse cum ar fi truse de masa tikka masala sau chipsuri cu arome de carne de rata Peking. In timp ce restaurantele raman cele mai comune puncte de descoperire a bucatariei internationale, expunerea consumatorilor tineri la o gama larga de tipuri de bucatarie creeaza oportunitati pentru ca brandurile sa ofere mai multe arome autentice si hibride.”