Incendiu puternic la fabrica grupului francez Solina, din Alba Iulia

0
74

Un incendiu de proportii a izbucnit, in noaptea de vineri spre sambata, la o fabrica de condimente din Alba Iulia. Dupa 7 ore de la izbucnire, 100 de pompieri interveneau in continuare pentru stingerea incendiului de la fabrica Solina din Alba Iulia. A fost nevoie de pomparea apei din raul Ampoi, care trece la mica distanta de locul incendiului, se arata intr-un comunicat de presa al Mediafax.

Fabrica a apartinut unuia dintre cele mai cunoscute branduri romanesti de ingrediente alimentare, Supremia Group, care a fost cumparat in 2017 de grupul francez Solina, ce a facut o infuzie de capital de 3,4 milioane de euro. La momentul achizitiei Supremia Group avea peste 300 de angajati si vanzari de aproximativ 55 milioane de euro.

Fabrica se afla in Parcul Industrial al orasului Alba Iulia, iar pompierii spun ca nu este pericol de extindere. Flacarile au avut cativa metri inaltime si au cuprins o cladire intreaga. Potrivit Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, hala in care a izbucnit incendiul are o suprafata de aproximativ 10.000 de metri patrati, iar arderea se manifesta generalizat.

Reprezentantii ISU Alba au informat ca nu sunt inregistrate victime.
Prefectul de Alba, Danut Halalai, a cerut interventia Garzii de Mediu in cazul incendiului izbucnit la fabrica de condimente din Alba Iulia, pentru a se stabili ce substante au fost degajate in atmosfera.

Reprezentantii grupului francez Solina au anuntat ca fabrica era asigurata si ca locurile de munca ale angajatilor nu sunt in pericol, acestia urmand sa-si primeasca salariile din sumele platite de asigurator.

De altfel, compania franceza a anuntat ca fabrica va fi reconstruita si ca productia va reincepe cat mai curand posibil.