Industria alimentară și a băuturilor din Irlanda nu este pregătită pentru Brexit

0
190

Peste trei sferturi (76%) dintre directorii executivi intervievați de organizația Love Irish Food cred că industria alimentară și a băuturilor din Irlanda este insuficient pregătită pentru impactul Brexitului, transmite foodbev.com.

Sondajul, care a adunat punctele de vedere ale executivilor din companiile membre ale organizației Love Irish Food a constatat că 89% dintre liderii industriei de produse alimentare și băuturi au simțit deja un impact al Brexit-ului, în vreme ce 33% au menționat că impactul a fost „semnificativ“ până în prezent.

Love Irish Food, care se mândrește cu membri de marcă precum Cadbury și Tic Tac, își propune să protejeze viitorul industriei alimentare și a băuturilor din Irlanda. Membrii săi angajează mai mult de 15.000 de persoane în Irlanda, în industria alimentară și a băuturilor și afacerile conexe.

În ceea ce poate fi văzută ca o afirmare a angajamentului industriei irlandeze alimentare și a băuturilor pentru Europa, 93% dintre directorii intervievați nu cred că va exista un așa-numitul Ire-Exit.

La lansarea studiului, economistul și președintele Love Irish Food, Jim Putere a spus: „Nu poate fi nicio îndoială că Brexit a avut și va continua să aibă un impact semnificativ asupra industriei alimentare și a băuturilor în Irlanda – punctele de vedere ale unor liderii din diferite sectoare ale industriei alimentare irlandeze atestă în mod clar acest lucru.”

„Sectorul alimentar este, fără îndoială, sectorul cel mai expus la impactul negativ al Brexitului. Având în vedere acest lucru, ar trebui să nu existe nici o surpriză faptul că marea majoritate a celor chestionați nu cred că va fi un Ire-Exit. Aceasta este o afirmație clară a angajamentului industriei alimentare irlandeze și a băuturilor pentru Europa.”

Colin Gordon, CEO al Glanbia Consumer Foods, membru al Love Irish Food, a declarat că: „Nu există nicio intenție de a ascunde riscurile Brexitului pentru industria alimentară și a băuturilor din Irlanda, în special în ceea ce privește cursul valutar și profitabilitatea. Sondajul  Love Irish Food a subliniat că este nevoie ca întreprinderile din sectorul alimentar și al băuturilor în Irlanda să se protejeze singure împotriva riscului indus de Brexit”.

Într-o notă pozitivă, aproape jumătate (45%) dintre directorii executivi chestionați insistă că ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar putea crea oportunități pozitive pentru sectorul alimentar și al băuturilor din Irlanda și 93% nu se așteaptă ca veniturile lor să scadă în timpul Brexitului.