Avem nevoie de OIPA in sectorul laptelui

0
869

Presedintele Federatiei Nationale Pro Agro, Emil Dumitru, invita procesatorii din Romania la aceeasi masa pentru a pune bazele unei Organizatii Interprofesionale (OIPA) in sectorul laptelui. Liderul asociatiei de fermieri recunoaste ca este o initiativa mai veche, dar care ar ajuta extrem de mult toti crescatorii de animale din acest sector.

Criza din sectorul laptelui din tara noastra se adanceste pe zi ce trece, iar reprezentantii tuturor asociatiilor din acest sector trag un semnal de alarma vizavi de problemele pe care fermierii le intampina in aceste momente. Presedintele Pro Agro crede ca una dintre solutii ar fi infiintarea unei organizatii interprofesionale in acest sector.

Am discutat inclusiv o initiativa mai veche pe care noi o avem de a construi o organizatie interprofesionala. Pe aceasta cale, lansam si o invitatie publica procesatorilor din Romania de a avea o discutie constructiva pe construirea acestei organizatii interprofesionale pe lapte”, a spus Emil Dumitru.

Mai mult, reprezentatii crescatorilor de vaci din Romania vor sa atraga atentia autoritatilor statului asupra crizei profunde ce se abate asupra acestui sector, motiv pentru care , spun liderii fermierilor, trebuie sa se ia masuri concrete pentru a se subventiona pierderile de venit, Mai mult, ar trebui sa se adopte scheme de sprijin pentru fermieri, altfel producatorii vor pune lacat fermelor, iar consumatorul roman nu va mai gasi la raft produse proaspete comercializate in tara noastra.