Covalact investeste peste 3 milioane euro intr-o noua linie de productie pentru Branzica de Casa

0
433

Producatorul de lactate Covalact a inaugurat o noua linie de productie pentru Branzica de Casa la fabrica din Sfantu Gheorghe (judetul Covasna), in urma unei investitii de peste 3 milioane de euro.

Initiativa Covalact vizeaza dublarea capacitatii de productie si ambalare pentru unul dintre cele mai de succes produse din portofoliul companiei: Branzica de Casa de la Covalact de Tara, singurul produs de tip cottage cheese fabricat in Romania.

Potrivit datelor Nielsen, citate de companie, Branzica de Casa este lider de piata, cu o cota de piata in volum de 46% in comertul modern pe prima jumatate a anului.

Noua linie permite productia unui volum de 200 tone Branzica de Casa pe luna și ambalarea unui volum de 11.000 pahare de branzica pe ora.

Grupul Covalact are 560 de angajati si doua fabrici la Sfantu Gheorghe și Miercurea Ciuc. Grupul realizeaza 100 de produse reprezentand o cantitate lunara de lactate de aproximativ 2.500 tone.

Branzica_de_Casa2In prima jumatate a acestui an, vanzarile Covalact au crescut cu peste 26% fata de aceeasi perioada a anului precedent, in timp ce piata totala de lactate a inregistrat o crestere de doar 8% in aceasta perioada (crestere in valoare raportata de Nielsen).

Povestea producatorului din Sfantu Gheorghe incepe in 1969, cand purta numele de Intreprinderea de colectare si industrializare a laptelui Covasna si era formata din trei sectii, fiecare cu sortimentatia ei.

In 1990, compania s-a constituit ca societate pe actiuni, cu capital integral de stat, denumirea sa fiind schimbata in Covalact. Trei ani mai tarziu, echipa de conducere incepe privatizarea, proces incheiat la sfarsitul lui 1994.

Branzica_de_Casa4In iunie 2007, pachetul majoritar este preluat de SigmaBleyzer Southeast European Fund IV, un fond privat de investitii care numara printre investitorii sai BERD (Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare) si OPIC (Oficiul Pentru Investitii in Strainatate o agentie a Guvernului SUA ).

In aprilie 2008, Fondul de investitii preia, prin intermediul Covalact, societatile Primulact si Lactate Harghita.

De la achizitie si pana in prezent, SigmaBleyzer a directionat pentru investitii peste 18 milioane de euro in Covalact.