Dupa ”Telemeaua de Ibanesti” urmeaza ”Cascavalul de Ibanesti”

0
681

La editia din acest an a Targului international pentru industria alimentara, Indagra Food 2016, desfasurat la Romexpo, Bucuresti, în perioada 2-6 noiembrie, printre participanti  a fost prezenta si firma Mirdatod, detinatoarea marcii ”Telemeaua de Ibanesti”.

Telemeaua de Ibanesti , mai cunoscuta în UE, decat în Romania, s-a promovat la editia din acest an a Targului international pentru industria alimentara, Indagra Food 2016, unde a detinut un stand la care vizitatorii targului au putut sa deguste acest tip special de branza, facuta la poalele muntilor Gurghiului.

telemeaua_de_ibanesti4Firma Mirdatod, detinatoarea marcii ”Telemeaua de Ibanesti”, unul dintre cele trei produse romanesti cu indicatie geografica protejata este în prezent în plin proces de expansiune. În urma cu doua luni, compania a achizitionat vechiul ICIL din Reghin, pe care doreste sa-l modernizeze si sa-l reutileze cu ajutorul unui proiect cu fonduri europene în valoare de aproximativ 5 mil. EUR, într-o perioada de un an jumatate sau maxim doi. Dupa modernizare, vechiul ICIL va avea o capacitate zilnica de procesare (cu program cu un singur schimb) de 100.000 de litri.

Printre proiectele de viitor ale Mirdatod se numara si obtinerea certificarii pentru Cascavalul de Ibanesti.

”Speram ca în 3-4 ani sa obtinem statutul de denumire geografica protejata pentru Cascavalul de Ibanesti “, a declarat ing. Aurel Bumb, reprezentant al Mirdatod.