Produsele cu valoare adaugata au adus crestere pentru Danone in 2015

0
382

Potrivit unui comunicat de presa trimis pe adresa redactiei noastre, Danone Romania a avut un an bun in 2015, an in care ne-am reconfirmat pozitia de lider pe segmentul de iaurturi, care reprezinta business-ul nostru principal. Evolutia pozitiva a venit ca urmare a redefinirii strategiei si a concentrarii pe iaurturile din gamele de sanatate activa, de rasfat si pentru copii, iaurturi cu plus valoare pentru consumatori”, declara Adrian Pascu, director general Danone Romania, Bulgaria, Moldova si Tarile Adriatice.

Veniturile Danone Romania au depasit 484 milioane lei in 2015, in crestere cu 6% fata de anul precedent, conform bilantului depus de companie.

Iaurturile din gamele de sanatate activa, de rasfat si pentru copii din portofoliul Danone au crescut semnificativ, chiar si cu doua cifre, crestere sustinuta si de contextul economic favorabil. „Cred ca a contat mult si tendinta de a alege alimente cat mai sanatoase, tot mai vizibila pe piata locala, in conditiile in care iaurtul este un produs recunoscut pentru beneficiile sale digestive”, explica Adrian Pascu.

O contributie semnificativa la evolutia business-ului in 2015 l-a avut si extinderea productiei pentru alte piete din Europa, fabrica Danone din Bucuresti functionand deja ca un centru regional. Spre exemplu, sortimente de Activia produse in Romania au ajuns anul trecut pe alte 12 piete europene. „Performanta foarte buna a fabricii si laptele de cea mai buna calitate ne ajuta sa producem cu succes si pentru alte piete. Fabrica noastra din Bucuresti foloseste majoritar lapte de la fermierii parteneri din Romania, procesand in jur de 50 milioane litri de lapte anual,” spune Adrian Pascu.

El adauga, de asemenea, ca „ramane o prioritate sa consolidam un business sustenabil si profitabil, care sa ne permita sa ne dezvoltam si sa ne continuam investitiile. Avem un inceput bun si in 2016 si sunt sigur ca ne vom continua constructia de valoare pentru companie, angajati, consumatori si societate in general.”

Logo-DanoneDanone Romania este lider de piata pe segmentul iaurturi. Compania are in portofoliu zeci de sortimente de produse, realizate in majoritate in fabrica din Bucuresti, cu lapte proaspat colectat de la fermierii romani. Fabrica Danone din Bucuresti a produs local primele iaurturi in 1999.

Danone Romania face parte din compania Danone, activa in domeniile: produse lactate proaspete, ape minerale imbuteliate, alimentatie pentru bebelusi si alimentatie medicala avansata.

Danone a facut primul pas pe piata in Barcelona inca din 1919, cand Isaac Carasso a inceput sa vanda primele iaurturi in farmacii, ca un leac pentru infectiile intestinale, care afectau in special copiii. Astazi, compania isi urmareste misiunea de a ajuta un numar cat mai mare de oameni sa-si construiasca, sa-si mentina si sa-si protejeze capitalul de sanatate, oferind produse sigure, gustoase si de cea mai buna calitate, menite sa fie alegeri sanatoase cu buna densitate nutritionala si sa adreseze nevoile diferitelor comunitati.

Cele mai renumite marci Danone includ iaurturi probiotice (Activia, Actimel), produse pentru copii (Danonino, Disney), marci de rasfat (Danette, Cremosso) si gamele Danone cu iaurt simplu si cu fructe, asa cum sunt in Romania Natural si Delicios.