Millenialii infloresc businessurile ce comercializeaza lapte la sticla

0
182

Generatia „Millennials” a readus laptele la sticla pe o panta ascendenta a vanzarilor, astfel distribuitorii de lapte la domiciliu redevenind populari in Londra, informeaza Mediafax, citand standard.co.uk.

Interesul tot mai pronuntat al generatiei Millennials pentru protejarea mediului si initiativele menite sa micsoreze cantitatea de deseuri din plastic produsa au fost la o crestere cu 25% a numarului de livrari in Marea Britanie pentru laptele la sticla in ultimii doi ani. Cu toate acestea, livrarile la domiciliu reprezinta doar 3 procente din vanzarile pe acest segment in Marea Britanie – aproximativ 470.000 de litri zilnic.

Reprezentanti a doua companii de distributie de lapte, Milk&More si Parker Dairies spun ca, in 2018, au inregistrat o crestere a cererii pentru aceasta bautura in ambalaje din sticla si au citat drept „catalizator” pentru acest fenomen serialul documentar narat de David Attenborough „Blue Planet II” (2017). Ambele companii spun ca tinerii consumatori par doritori sa plateasca mai mult pentru acest serviciu, pentru a proteja mediul. Sticlele folosite la ambalarea laptelui pot fi refolosite de pana la 25 de ori inainte de a fi reciclate in ambalaje noi.

Paul Lough, de la Parker Dairies, spune ca interesul pentru lapte in ambalaj de sticla este unul „absolut fenomenal”. Parker Dairies, care dispune de 25 de furgonete electrice, distribuie lapte in tot estul si vestul Londrei si, de la inceputul anului, a inregistrat 382 de clienti noi, dintre care 95% au optat pentru ambalajele din sticla. „Inainte de Craciun inregistram 30 de comenzi pe luna, acum avem 30 de comenzi pe saptamana”, a declarat Lough. Firma a inregistrat o crestere a vanzarilor de 4% din decembrie 2018, cu o cantitate suplimentara de 850 de litri de lapte vanduta saptamanal.

De cealalta parte, compania milk&more – care a fost cumparata in 2016 de gigantul Müller, de la Dairy Crest – a inregistrat 2.500 de clienti noi numai in ultima luna, iar 90% din acestia vor sa cumpere lapte in ambalaje din sticla. Patrick Müller, manager al milk&more, spune ca “ambalajul din sticla este un produs incitant si are viitor”.

“Credem ca traditia de a fi laptar este asociata cu cateva elemente fantastice care sunt relevante acum. Laptarii sunt o prezenta serioasa in ceea ce priveste livrarile de dinainte de micul dejun, ofera o gama de produse incitante, inclusiv locale, si pot fi parte din comunitate. Trebuie sa ii facem, insa, relevanti pentru consumatorul modern”, a spus acesta.

Managerul a explicat ca noii clienti au o varsta medie de 35 de ani si provin din familii tinere cu venituri duble, carora le pasa de comunitatea si de produsele locale.