2 ani de cercetare si o investitie de peste 10 milioane de euro

0
948
nanotehnologia1

La inceputul lui iulie, compania Naturalicious din Amsterdam a prezentat noile sale sucuri presate la rece, care sunt produse cu ajutorul tehnologiei HPP (High Pressure Pasteurization – pasteurizare la presiuni inalte) pentru a pastra elementele nutritive ale fructelor si legumelor utilizate ca materii prime, precum si pentru a creste durata de viata la raft cu pana la 40 de zile.

Lansarea este rezultatul a peste doi ani de cercetare asidua si dezvoltare, precum si a unei investitii de aproximativ 10 milioane de euro. Naturalicious lucreaza impreuna cu diversi producatori europeni, dispune de facilitati de productie pentru presarea sucului in Spania si Olanda, si are propriile sale magazine in Marea Britanie si Olanda. In plus, compania a lansat si un serviciu de abonament on-line, pentru livrarea de sucuri reci, aflat in expansiune rapida.

Dupa ce fondatorii Naturalicious au gustat sucuri presate la rece, in baruri de gen din intreaga lume, ei au dezvoltat o viziune comuna asupra viitorului produselor alimentare. Ei au decis sa construiasca o companie care sa aplice inovatiile si tehnologiile de ultima ora, pe piata in crestere rapida a celor interesati de consumul de sucuri naturale benefice sanatatii, furnizand sucuri presate la rece cu cea mai buna aroma si cea mai buna valoarea nutritiva, la cel mai bun pret.

Co-fondatorul Michel van den Bergh explica: “Brusc mi-a venit o idee si mi-am dat seama ca valoarea initiala nutritiva a fructelor si legumelor naturale este absolut perfecta si nu am putea-o imbunatati in niciun fel.”. Tabe Ydo, partener de afaceri si membru al consiliului executiv impreuna cu Michel van den Bergh, arata si el ca: “Este misiunea noastra de a face ca superputerea naturii sa fie la dispozitia tuturor.”

Sucuri reci

Serviciul de abonare on-line utilizeaza un serviciu de livrare pentru furnizarea de sucuri proaspete si reci. “Serviciul nostru de livrare este literalmente “cool”,”, spune Ydo.

Suntem primul client al postei olandeze (Post NL), care utilizeaza un serviciu de livrare a bauturilor reci. Clientii nostri intra pe site-ul nostru, fac comanda, si in termen de cateva ore, putem livra sucurile racite, la domiciliu. Acesta este primul serviciu de acest gen din Europa si clientiilor nostri le place foarte mult ceea ce le oferim.

Expansiune

Compania a fost lansata cu accent pe dezvoltare. “Suntem o companie multi-canal”, spune Van den Bergh. “Suntem hotarati sa vindem in centre comerciale, in magazine traditionale si sa utilizam retele de distributie a bauturilor, catering-ul, precum si canale de vanzari online. Acesta este lucrul care face afacerea noastra unica. O investitie in lantul complet de aprovizionare ar putea face ca afacerea noastra sa se conecteze la cerintele lanturilor de magazine mari si la nevoile personale ale clientilor individuali ce comanda on-line. Produsele noastre nu sunt doar baturi racoritoare presate la rece pentru a le creste valoarea nutritiva, ci sunt dezvoltate cu tehnologii de ultima generatie, precum procesarea la inalta presiune (HPP). HPP este o metoda de conservare a alimentelor folosind presiunea ridicata. Dupa stoarcerea si imbutelierea sucurilor proaspete, acestea sunt supuse unor presiuni ridicate (pana la 6000 bari). Multe microorganisme comune, cauzatoare de carii sunt inactivate de presiunea ridicata. Toti nutrienti benefici pentru sanatate precum si vitaminele si mineralele sunt conservate, iar termenul de valabilitate a sucurilor de fructe si legume proaspete creste cu pana la 40 de zile. Astfel, putem furniza sucuri proaspete in locuri unde nu am fi putut face acest lucru inainte.”

Noi intelegem ca piata pentru sanatate si bunastare este foarte mare, dar are propriile sale provocari. Cei mai multi comercianti cu amanuntul de sucuri presate la rece sunt mici, de obicei intreprinderi familiale regionale. Acestea au limitari in ceea ce priveste calitatea, cantitatea si valoarea produselor. Am creat o intreprindere in care se aplica tehnologia intr-un lant complet de valori, de la sol pana la usa consumatorului, pentru a furniza in mod consistent si coerent produse excelente la preturi rezonabile.” Compania a gasit o serie de parteneri si actionari pretiosi, ca parte a procesului. AMC, companie care vinde en-gros bauturi si produse alimentare la nivel mondial nu este doar un actionar puternic, dar, de asemenea, si un important partener strategic. Aceasta are mai mult de 80 de ani de experienta in acest sector, oferind o multime de cunostinte si experienta pentru Naturalicious “.