frushi” – un nou tip de sushi

0
398

De saptamana trecuta Waltrose este primul lant de supermarketuri din Marea Britanie ce are in oferta sa “frushi” – un nou tip de sushi facut cu fructe in loc de fructe de mare.

Waltrose ofera acum cumparatorilor o gama de patru tipuri de “frushi sub forma de rulouri”, care au in centru fructe delicioase cultivate in fermele Fundatiei Waltrose, invelite in orez sushi si apoi acoperite cu nuca de cocos deshidratata si prajita. Cele patru tipuri de frushi contin: bucati de pepene galben si ananas; mango; menta cu sos de mango si afine.

Waltrose2Incepand de anul trecut frushi a castigat in popularitate in America, iar acum acest nou trend a ajuns si in Europa, in Marea Britanie. Adevaratii gurmanzi stiu deja unde pot gasi retete de sushi cu fructe, tot mai multe variante din aceasta gustare hibrida fiind postate pe Instagram si Pinterest.

Peste 1.000 de pachete de frushi sunt realizate pe ora de catre o echipa de cinci angajati specializati, exclusiv pentru Waltrose.

Waltrose3Preferinta pentru sushi continua sa creasca in Marea Britanie, cu un ritm de circa 10% de la an la an, daca avem in vedere vanzarile de sushi preambalate de la Waitrose, iar frushi nu reprezinta altceva decat evolutia naturala a acestei mult indragite bucatarii japoneze.

Shaun Birrell, Sushi Buyer la Waltrose explica: “Clientilor nostri le place sa incerce cele mai recente tendinte din domeniul alimentar deci suntem siguri ca ei vor alege acest sushi Tutti frutti, ca alternativa la sushi. Frushi este o delicios gustare ce poate fi consumata frugal, ori un substitut pentru desert sau poate chiar si pentru micul dejun. Iar pentru cei care se tem ca ar putea gasi in acest nou preparat sos de soia sau wasabi, nu trebuie sa aiba nicio frica, deoarece aceste in acest nou produs nu se va gasi nici macar o picatura din aceste ingrediente.”

Frushi este disponibil in peste 270 de sucursale Waltrose la un pret de 2,35£.