NPD Group: Previziuni cu privire la tendintele din industria alimentara pentru 2016

0
651

Noi arome si adaptabilitatea sunt printre primele cinci tendinte prognozate a se manifesta in 2016, considera analistii NPD Group, firma de cercetare a pietei cu sediul central in New York prezenta in peste 20 de tari din America de Nord si de Sud, Europa, Asia si Australia si Oceania.

Analistii NPD Group au indentificat pentru 2016 cinci tendinte care se vor manifesta in oricare ramura a industriei alimentare globale.

Experimentare si personalizare

Este recunoscut faptul ca, tot mai multi consumatori doresc noi arome, noi combinatii de alimente si optiuni premium. Acest lucru poate fi realizat prin crearea de produse alimentare personalizabile si prin mâncaruri partajate in ambalaje de mici dimensiuni care sa incurajeze experimentarea si, de ce nu, distractia. Este recomandabil, de asemenea, ca entitatile din domeniul agro-alimentar sa-si schimbe periodic meniul pentru stimula frecventa de impuls si transmiterea informatiilor de catre clienti “din gura in gura”.

Super-confort

Potrivit NPD Group, clientii nu vor sa piarda prea mult timp si vor sa faca achizitii de produse alimentare cât mai usor posibil. Acest lucru poate fi realizat prin investitii in tehnologie si prin dezvoltarea de aplicatii si site-uri web.

Totul pentru toata lumea

Este de subliniat faptul ca in prezent si in aceste timpuri, oamenii traiesc stiluri de viata din ce in ce mai ocupate si doresc sa aiba totul la dispozitie tot timpul. Prin extinderea orelor de program si prin oferirea unei varietati cât mai mari de meniuri si game sortimentale aceste cerinte pot fi satisfacute de catre actorii din domeniu.

Prezenti oriunde

Grupul NPD crede ca clientii au nevoie de acces mai mare la produsele preferate, in conditiile in care calatoresc mai mult sau in ipoteza valabila in unele cazuri de a-si desfasura activitatea lucrativa la domiciliu. Industria este incurajata sa deschida spatii comerciale mai mici sau noi “micro-locatii” – in afara locatiilor mari si de asemenea este incurajata sa ofere doar acele tipuri de produse din gama ce ce sunt cerute, in mod diferit, in fiecare dintre spatiile comerciale detinute.

Relatii umane cu clientii

SIGURANTA_ALIMENTARA

Intr-o piata ce-si revine dupa o perioada de criza cu o abundenta a ofertei, consumatorii au nevoie de noi motive de asi alege marcile dorite. Prin utilizarea de reclame si a anunturilor media de natura sociala, pentru a oferi mai multa interactiune “umana” si pentru a crea in cadrul afacerii o relatie de prietenie cu clientii sunt metode ce pot contribui la obtinerea acestor deziderate.

“Consumatorii sunt mult mai exigenti decât erau acum câtiva ani, “, explica Cyrl Lavenant, director NPD pentru domeniul agro-alimentar pentru Marea Britanie si Franta. “Ei se asteapta la o mai buna calitate a produselor alimentare si a bauturilor, se bucura de diversitate si doresc sa traiasca o experienta noua si placuta atunci când iau masa in oras; ca urmare, consumatorii sunt mai greu de satisfacut si mai putin loiali. Operatorii din industrie care vor câstiga in aceasta piata dificila vor satisface aceste asteptari ale consumatorilor; ei se vor gândi in mod constant, in acest ”joc”, la cum sa-si surprinda clientii.