Home Ingrediente O companie franceza doreste sa puna Nasturelul in lumina reflectoarelor

O companie franceza doreste sa puna Nasturelul in lumina reflectoarelor

0
efsa, nasturelul, franceza

Firma franceza Innocress doreste sa popularizeze Nasturelul ca ingredient sanatos. Aceasta este o specie de plante ierboase acvatice din familia Brassicaceae cunoscuta si sub denumirile de Brancuta, Macris de balta sau Nasturas.

Nu este nevoie sa cautati tot felul de alimente exotice, pentru a gasi super-alimente, adica acele alimente bogate in mod natural in substante nutritive. Solul national este plin de plante care asteapta sa fie evidentiate. Nasturelul este un astfel de super-aliment.

Bogat in proteine, fibre, vitamine, minerale, polifenoli si glucozinolat, acesta poate revendica aproximativ cincizeci de mentiuni generice de sanatate, precum calitatea de a imbunatati imunitatea, sanatatea osoasa, de a reduce oboseala etc. Noul super-aliment vizeaza domeniul suplimentelor dietetice si alimentelor functionale.

“In Statele Unite, Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC) a calculat densitatea nutritionala a 47 de fructe si legume. Nasturelul este cel mai bogat din toate in 17 substante nutritive, situandu-se cu mult inaintea verzei sau broccoli-ului. Comparat cu alte super-alimente, acesta contine, de asemenea, mai multe proteine si vitamine “, spune Irene Inchauspé, vicepresedinte al companiei Innocress.

Un ingredient fragil
Pentru a mentine proprietatile nutritive ale acestui ingredient foarte fragil, compania cu sediul in Moyenneville a studiat mai multe procese cu ajutorul UniLaSalle Beauvais.

“Datorita unei subventii venite de la autoritatile regionale, am reusit sa comparam diferite metode de uscare in aceasta scoala de inginerie. Am optat in sfarsit pentru deshidratarea tip zeodratie, care pastreaza mai bine polifenolii si are o amprenta redusa de carbon”, explica vicepresedintele.

Pentru moment, “Supernasturelul” este inca in curs de dezvoltare. “Vorbim cu producatorii pentru a vedea daca prefera un ingredient complet sau un extract antioxidant titrat”, spune ea.

Innocress a finalizat o campanie de strangere de fonduri si a primit un grant pentru a efectua un studiu de fezabilitate industrial.