O noua tehnologie pentru a reduce cantitatea de zahar din sucuri

0

Start-up-ul israelian, Better Juice, a dezvoltat o noua tehnologie enzimatica pentru a reduce cantitatea de zaharuri simple din sucuri, transformandu-le in fibre.

Compania a declarat ca, desi sucurile naturale (juice-urile) contin vitaminele si mineralele care se gasesc si in produsele proaspete, acestea sunt lipsite de “cea mai mare parte a fibrelor naturale dietetice, ca rezultat al metodelor traditionale de prepararea a sucului natural”.

Prin procesul dezvoltat de companie, care valorifica o activitate enzimatica naturala a unor microorganisme non-OMG pentru a transforma o parte din zaharul din fructoza, glucoza si zaharoza in fibre si in alte zaharuri naturale nedigerabile.

Better Juice sustine si faptul ca noua metoda de procesare pastreaza aroma naturala, precum si continutul complet de vitamine si de alti nutrienti prezenti in mod natural in fruct. Tehnologia a fost dezvoltata in colaborare cu Universitatea Ebraica din Rehovot, Israel.

CEO si fondatorul Better Juice, Eran Blachinsky a explicat ca:

Acest proces natural, non-fermentativ are loc fara a adauga sau elimina ingrediente. De asemenea, procesul de fabricatie nu va altera aroma sucului.

Compania utilizeaza o metoda de productie care implica adaugarea unei noi faze in procesul de fabricare a sucului si permite comercializarea produsului la un pret comparabil cu alte sucuri premium.

Blachinsky a mai adaugat ca:

In timp ce procesul reduce putin din dulceata sucului, acesta vine de fapt cu mai multa aroma de fructe, rezultand un suc ce ofera o experienta gustativa mai buna, per ansamblu.

Better Juice a efectuat mai multe studii cu diferite companii de bauturi si a reusit sa reduca continutul de zahar in sucul de portocale de la 30% pana la 80%.

Procesul este in curs de brevetare, iar Better Juice isi propune sa comercializeze tehnologia producatorilor de sucuri de fructe, cafenelelor si restaurantelor.