Olympus investeste peste 20 de milioane de euro intr-o noua linie de productie si lanseaza pe piata locala noul iaurt grecesc – Stragghisto

0
Stragghisto

Olympus, unul dintre cei mai mari producatori de lactate din Romania, isi extinde portofoliul de produse si lanseaza pe piata locala noul iaurt grecesc Stragghisto, in urma unei investitii de peste 20 de milioane de euro. Stragghisto dezvaluie o reteta traditionala a iaurtului grecesc si este disponibil in trei variante: 0%, 2% si 10%.

Noul iaurt are un continut scazut de lactoza si cel mai ridicat nivel de proteine fata de produsele din aceeasi categorie de pe piata, datorita tehnologiei avansate de productie. Consistenta noului iaurt grecesc Stragghisto este pusa pe primul loc, iar pentru o textura densa, cremoasa si fina, ca a unui mousse, ambalajul produsului este prevazut cu o hartie subtire de orez, care absoarbe umiditatea.

“Odata cu aceasta noua linie de productie, ne imbogatim portofoliul de produse si livram consumatorilor Stragghisto, un produs complet nou si autentic, realizat conform unei retete traditionale, din inima Greciei. Suntem incantati sa anuntam disponibilitatea lui pe piata din Romania si il dedicam tuturor iubitorilor de produse lactate de calitate”, a declarat Athanasios Giannousis, Director Comercial Olympus Romania.

Olympus a fost primul producator de lactate care a lansat iaurtul grecesc pe piata locala, in anul 2011, transformandu-l intr-un produs emblematic pentru marca.

Alaturi de iaurtul grecesc clasic, care se afla in topul preferintelor consumatorilor in cadrul categoriei, Stragghisto completeaza gama actuala.

Iaurtul este destinat in totalitate consumului intern si este distribuit in majoritatea marilor lanturi de magazine din toata tara.

Intinsa pe o suprafata de 35.000 mp, fabrica de la Halchiu beneficiaza de echipamente de ultima generatie pentru receptia si procesarea laptelui la nivel european, precum si pentru ambalarea produselor finite.

Nivelul inalt de tehnologizare asigura Olympus un avantaj competitiv si garanteaza produse de calitate, sigure din punct de vedere alimentar, pastrand, in acelasi timp, valoarea nutritiva a acestora si gustul distinct.

Cu o capacitate totala de colectare a laptelui de 75 de tone pe ora, fabrica din Brasov produce iaurt, lapte proaspat si UHT, branza, precum si smantana.

Produsele de cea mai inalta calitate sunt distribuite in lanturile de hiper si supermarketuri din Romania si din cele mai importante tari europene: Italia, Germania, Austria, Anglia si Suedia.


Despre Olympus
Grupul Olympus este prezent in Romania din 1999. In ultimii 19 ani, a dezvoltat diverse programe de sprijinire a fermierilor romani, in efortul de a imbunatati metodele de crestere si ingrijire a animalelor, pentru a atinge standarde superioare de calitate in ceea ce priveste colectarea laptelui. In perioada 1999-2018, investitia totala a grupului Olympus in Romania s-a ridicat la 130 de milioane de euro.

Grupul de firme, detinut de o familie aflata la a treia generatie de producatori de lactate, are sediul in Trikala, Grecia, si opereaza in 43 de tari din toata lumea. In prezent, Olympus detine cinci unitati de productie in trei tari (Grecia, Romania si Bulgaria), care produc o gama completa de lactate si sucuri naturale.

Pentru mai multe informatii, accesati www.iaurtgrecesc.ro si https://www.facebook.com/OlympusIaurtGrecesc/.