Portia recomandata afecteaza vanzarile de produse alimentare

0
707

Valorile nutriționale de pe etichete pot diferi în mod substantial în funcție de porția de servire recomandată, iar consumatorii cumpără mai multe din același produs, acesta fiind unul dintre comportamentele de consum descoperite de către cercetători.

Cercetatorii au descoperit că unii cumpărători au achiziționat mai mult iaurt atunci când porția de servire recomandată a fost mai mică. Acest lucru poate avea oarecare consecinte favorabile dacă este vorba despre aliment relativ sănătos, dar poate fi un motiv de îngrijorare cu pentru gustări, cum ar fi ciocolata.

Studiul publicat în prima ediție a Jurnalului Asociației pentru Studiul Consumatorilor s-a bazat de înregistrarea a milioane de achiziții de alimente în supermarket-urile din Europa înainte și după introducerea etichetei nutriționale pe partea din față a ambalajului.

Datele colectate au fost repartizate pe doi ani și a acoperit 61 de produse de la categoriile alimente sănătoase (iaurtul) la categoria alimente nesănătoase (prăjiturile).
“În cazul în care porțiile servite devin mai mici vor scădea valorile nutriționale de pe etichetă,” ne-a explicat autorul Dr. Ossama Elshiewy de la Universitatea din Goettingen. “Dacă ignorați acest fapt s-ar putea comparați informațiile referitoare la calorii, care nu sunt comparabile.”

“Oamenii ar putea deduce că aceste produse sunt mai sanatoase,” a adăugat co-autorul Dr. Steffen Jahn de la Universitatea din Goettingen.

consum

Marimea portiilor mai multor alimente au crescut în ultimii 30 de ani, cu îngrijorare, că acest lucru poate fi un factor care a contribuit la obezitate. Mărimea porțiilor sunt printre o serie de factori care influențează achiziția unui produs alimentar, la fel ambalarea, etichetarea și publicitatea.

În timp ce vina a fost mereu pusă în cârca industriei alimentare, consumatorii fiind cei care s-au opus introducerii porțiilor mai mici, prețul fiind un factor important.
Sursa: The Journal of the Association for Consumer Research (Jurnalului Asociației pentru Studiul Consumatorilor) , Vol 1:1 2016

“Sedus de etichetă:. Cum porția de servire recomandata pe etichetele nutriționale afecteaza vânzările de produse alimentare”

Autori: Elshiewy, Ossama, Steffen Jahn și Yasemin Boztug