Poziția industriei agroalimentare cu privire la impactul crizei COVID-19

0
284

Transportul de marfă alimentară nu mai întâmpină dificultăţi pentru România, lucrurile au revenit la normal, România are capacitatea necesară de producție pentru consumul intern.

Aceasta este concluzia declarațiilor date de reprezentanții federației ROMALIMENTA, Uniunii Transportatorilor, Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România și Auchan România, potrivit Mediafax.

Sorin Minea, preşedinte Romalimenta: Nu ştiu unde va fi foamete, poate, nu ştiu, habar nu am, dar nu în zonele astea şi nu acum, nu văd niciun motiv.
George Bădescu – Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România:  Chiar dacă avem poate nişte situaţii climatologice mai dificile, chiar şi în acest context, potenţialul nostru agricol rămâne unul ridicat. Piaţa alimentară din România sau atractivitatea pieţei alimentare din România e mult mai puternică.
Tiberiu Dăneţiu, director de marketing al Auchan România: Totul e în regulă. A fost vârful din perioada de început. Lucrurile au revenit la normal.
Radu Dinescu, Uniunea Transportatorilor: Au fost nişte situaţii legate de Italia, dar în rest nu au fost, (taie) au fost nişte situaţii punctuale legate de Ungaria la un moment dat, legate de autorităţile din România care ne băgau şoferii în autoizolare 14 zile.

Şeful agenţiei ONU pentru asistenţă alimentară a avertizat că lumea se va confrunta curând cu foamete „de proporţii biblice” din cauza pandemiei de coronavirus.