Silueta are gust!

0

Avand in vedere tendintele de consum privind:

  •  cresterea numarul persoanelor supraponderale si obeze in UE; mai exact, in 2014, la populatia de peste 15 ani, 45% din persoanele din vestul Europei, repectiv 44% din Estul Europei, aveau BMI-ul (Indice de Masa Corporala) de peste 25 (Sursa: Euromonitor);
  • speranta de viata, in intreaga Europa, este in crestere, astfel incat, pana in anul 2060, populatia de peste 65 de ani va creste cu peste 50% (Sursa: Euromonitor);
  • consumul in crestere pentru specialitati de paine, produsele alimentare sanatoase, largirea ofertelor (in diverse dimensiuni si forme), gustul, retetele locale, dezvoltarea de Snackuri si de tipul „to go” sau cresterea disponibilitatii de paine proaspata (Sursa: Euromonitor);

Ne asteptam ca romanii sa acorde si in viitor o tot mai mare atentie la ceea ce si cat de mult mananca. Cresterea puterii de cumparare va stimula si ea cresterea cererii de produse alimentare tip Premium.

SiluetaDe exemplu, Romania, la nivelul anului 2015, a fost pe primul loc in Uniunea Europeana la consumul de paine si specialitati – cu 127 kg/an/locuitor. La nivel european painea a reprezentat doar 78% din consumul total de produse de panificatie in volume (fata de 81% in 2004) (Sursa: Fedima 2016).

Mai mult, atentia asupra prospetimii produsului, integritatii si calitatii acestuia va impulsiona producatorii in a lansa noi produse de panificatie. (Sursa: Euromonitor).

In acest context, Zeelandia a lansat in Septembrie 2016 painea Silueta, un produs ce se aliniaza la tendintele de nutritie si de sanatate la nivel european.

Silueta este o paine coapta la tava, cu cereale si seminte, toate adaugate intr-o combinatie bine echilibrata ce confera produsului un continut bogat in fibre, un gust bogat si, in acelasi timp, un nivel scazut de glucide (carbohidrati).

Silueta este un produs tip Premium, atat din punct de vedere al calitatii senzoriale, cat si al nivelului ridicat de inovatie cu care vine pe piata.

Dintre beneficiile produsului amintim:
• eticheta curata – lista de ingrediente nu contine E-uri;
• sanatate – Silueta urmeaza tendintele actuale ale consumatorilor, oferind un continut redus de glucide (carbohidrati) – cu 50% mai putin fata de o paine alba. Poate fi introdusa in cadrul dietelor bazate pe consumul redus de glucide;
• nutritie – este bogata in fibre.