Home Vinuri Tipologia vinului (mini-serie): vinul roșu – între nuanțe, buchete și aciditate

Tipologia vinului (mini-serie): vinul roșu – între nuanțe, buchete și aciditate

0
productia_de_vin

Vinul roșu este una dintre cele mai populare băuturi alcoolice din întreaga lume. Acesta se regăsește sub mai multe forme în funcție de diversitatea pământului, a climatului și a culturii din care fac parte strugurii.

Vinurile roșii au o concentrație mare de tanin și un gust mult mai astringent decât celelalte tipuri de vinuri.


Vinul roșu se obține în urma fermentării strugurilor zdrobiți împreună cu coaja acestora. Culoarea în diverse tonuri de roșu a vinului este oferită de coaja strugurilor. Aceasta variază în funcție de tipul de strugure și durata în care pigmenții cojii se află în contact cu sucul.

Consumul moderat de vin aduce diverse beneficii organismului

Datorită antioxidanților din compoziție, vinul roșu se numără printre cei mai importanți agenți de diminuare a nivelului colesterolului. Cercetătorii au descoperit că boabele de struguri roșii conțin un antioxidant numit resveratrol care are puterea de a reduce nivelul de zahăr din sânge.

Vinul roșu conține antioxidanți care luptă împotriva infecțiilor și a răcelilor și protejează organismul de efectele radicalilor liberi.

Vinurile roșii se potrivesc cu preparatele din carne roșie precum: vită, porc, vânat, miel și cu sosurile de culoare închisă.

Paharele din care trebuie servite acestea trebuie să aibă cupa rotunjită cu o deschidere mică pentru a permite oxigenarea rapidă și păstrarea aromelor.


Este recomandat ca vinul roșu să fie servit la temperatura camerei.

Skip to toolbar