Tipologia vinului – vinul alb, remarcabil prin gust și savoare

0
675

Vinul alb este obținut din diverse soiuri de struguri albi. Culoarea vinului variază în funcție de tipurile de struguri și amestecurile folosite pentru a-l obține.

Vinul alb este realizat prin strivirea strugurilor până se obține mustul, apoi este lăsat la fermentat până se transformă în vin.

Procesul de fermentație trebuie urmărit cu mare atenție pentru ca rezultatele să fie de cea mai bună calitate. În cazul vinurilor albe, fermentația are loc la temperaturi scăzute pentru a împiedica pierderea substanțelor aromate.

Vinul alb se remarcă prin gustul și savoarea lui deosebită. Acestea sunt mai sărace în tanin decât vinurile roșii. De asemenea, în comparație cu vinul roșu, vinul alb are mai puține calorii.

Vinul alb poate varia ca savoare de la foarte sec la dulce, cele mai întâlnite arome fiind cele fructate precum: mere, pere, pepene, ananas, citrice, lămâie sau arome florale.

Vinurile albe se potrivesc foarte bine cu mâncărurile mai puțin colorate, mai ales cu preparate din pește sau carne albă de pasăre și cu sosurile galbene sau albe.

Paharul pentru vin alb are cupă mai mică decât cea a paharului pentru vin roșu și puțin mai alungită deoarece vinul alb este mai puțin aromat. Acesta se bea rece, iar forma paharului îl menține la temperatura potrivită.


Este ideal ca vinul alb să se servească la o temperatură cuprinsă între 10-12°C.

O varietate mare pentru toate gusturile găsiți pe Raftul cu băuturi, unul dintre site-urile online ale companiei Schumy Service. Domeniile Boieru – vin de Ciumbrud, Crama Licorna – vinuri DOC podgoria Dealu Mare și Crama Fort Silvan – vinuri DOC din podgoria Crişanei sunt doar câteva dintre sortimentele pe care le puteți achiziționa prin intermediul platformei online Raftul cu băuturi.