facebook

Un nou tip de bandă transportoare pentru industria alimentară

0
274
Dynamic

website builder

Producătorul de echipamente din Statele Unite ale Americii, Dynamic Conveyor Corporation, a lansat o nouă bandă de bandă transportoare pentru industria alimentară, cu o suprafață texturată dură pentru a împiedica lipirea alimentelor lipicioase de bandă, potrivit Global Meat News.

Linia transportoarelor de alimente a companiei, DynaClean, este acum disponibilă cu așa-numita „curea de diamant” încorporată. Ideea realizării unei astfel de benzi transportoare a vizat reducerea deșeurilor alimentare și a pierderilor atunci când se transportă un produs alimentar lipicios, cum ar fi carnea marinată sau dulciurile, de la un echipament la altul.

Într-o declarație privind noile benzi transportoare, Dynamic Conveyor Corporation a spus că, la prima vedere, acestea ar putea să pară ca multe altele utilizate într-o fabrică din domeniul producției de alimente, însă există o diferență majoră: banda se deplasează pe pinioane și nu este supusă niciunei tensiuni, ceea ce permite o ridicare ușoară pentru curățarea transportoarelor de resturi alimentare și rezolvarea unei probleme întâlnite frecvent în cazul benzilor transportoare plate.