Nestlé lansează pulberea YIYANG pentru „alimentarea creierului seniorilor”

Nestlé a lansat în China „YIYANG Fuel for Brain”, un produs lactat destinat celor peste 50 de ani.

0
329

Prezentat pentru prima oară în timpul celui de-al 13-lea Congres al Chinei pentru Nutriție, organizat de Societatea Chineză de Nutriție, acest lapte praf de înaltă calitate de la Nestlé este special conceput pentru a ajuta persoanele de peste 50 de ani să își „alimenteze creierul și să înceapă o nouă viață inteligentă”, titrează Dairy Reporter.

Nestlé și-a argumentat opțiunea prin arătarea datelor recensământului demografic din China din 2010, care indicau faptul că populația cu vârsta de peste 50 de ani reprezenta 28,3% din totalul populației țării. Până în 2016, erau peste 350 de milioane de persoane de peste 50 de ani, sau 25% din populația totală; până în 2050, această proporție poate atinge 50%.

Cetona ajută creierul

Compania arată că creierul uman trebuie să ia în mod continuu glucoză din sânge ca și combustibil. Scăderea capacității creierului, poate fi parțial asociată cu faptul că pe măsură ce îmbătrânim, capacitatea de absorbție a glucozei și utilizarea acesteia scade, astfel încât creierul nu poate obține suficient combustibil. O altă sursă alternativă de energie provine de la cetonă, care, ca metabolit al grăsimii, poate fi considerată drept alternativă directă pentru creier.

Rolul MCT

Guowei Huang, expert în domeniul sănătății creierului și decan al Școlii de Sănătate Publică, la Universitatea de Medicină din Tianjin a declarat că creierul persoanelor în vârstă utilizează glucoza la doar 85-90% din rata întâlnită la tineri, în timp ce pacienții cu boala Alzheimer utilizează doar aproximativ 75%.

„Studiile au arătat că trigliceridul cu lanț mediu (MCT) poate fi transformat în corpuri cetone și poate servi drept sursă alternativă de energie pentru mințile vârstnicilor”.

Comparativ cu trigliceridul cu catenă lungă, MCT (trigliceridă cu catenă medie) este mai ușor de obținut și metabolizat. MCT, a declarat Nestle, poate furniza direct energie creierului în loc de glucoză, susținând nevoile normale de energie ale creierului fără a fi stocat ca grăsime în organism. MCT natural există în uleiurile laurice cum ar fi uleiul de cocos care și-a arătat potențialul în cercetarea tratamentului bolilor neurodegenerative, cum ar fi boala Alzheimer.

Adăugat la produsele existente

Marianne Tsanis, vicepreședintele departamentului de Dairy Business din cadrul Nestlé China, a declarat că Nestlé YIYANG Fuel for Brain este un produs care contine MCT, motiv pentru care acest lapte praf este numit „Combustibil pentru creier”.

„Nestlé, cum o arată de altfel și Nestlé YIYANG s-a angajat dintotdeauna să ofere idei sănătoase și programe de nutriție pentru persoanele de peste 50 de ani”, a declarat Tsanis. „Noi susținem persoanele de vârstă mijlocie și pe cele de vârsta a 3-a să fie mai proactive în gestionarea propriei sănătăți și, de asemenea, invităm pe toată lumea, indiferent de vârstă, să acorde mai multă atenție nutriției”.

Nestlé YIYANG există în trei variante pe bază de lapte praf pentru persoanele de vârstă mijlocie și persoanele în vârstă din China: Nestlé & Yiyang Jianxin Gold 2-în-1 o formulă de lapte praf pentru seniori, Nestlé & YIYANG Omega 3:6 Jianxin, un lapte praf pentru seniori; și Nestlé YIANG Protects (Yi Hu Yin Zi) lapte praf de înaltă calitate pentru seniori.