Verificati rapid eficienta sanitatiei cu sistemul de monitorizare a calitatii de la Hygiena, EnSURE

0
162

AOAC-RI certifica testul ATP Hygiena pentru suprafete, UltraSnap ™

Certificarea este una dintre cele doar doua validari ATP la nivel mondial, lucru care demonstreaza validitatea testelor pentru microbi.

CAMARILLO, California, Watford, Regatul Unit. (22 noiembrie 2018) – Hygiena, lider mondial in testarea rapida a sigurantei alimentare si sanatatii mediului, a anuntat astazi ca Institutul de Cercetare AOAC, una dintre cele mai recunoscute organizatii de certificare a produselor din lume, a emis certificatul Performance Tested MethodSM a UltraSnap ™.

Surface ATP Testarea pentru identificarea prezentei posibile a contaminarii microbiene.
Una din cerintele AOAC-RI, a fost ca Hygiena sa foloseasca un laborator tert pentru a testa rezultatele UltraSnap pe suprafete din otel inoxidabil in cinci matrice de produse alimentare, reproducand in esenta o instalatie de procesare a produselor alimentare.

Rezultatele testelor au aratat limite foarte scazute de detectie (pana la 0,77 unitati de lumina relativa {RLU}, masura generata de luminometre pe baza de ATP). Rezultatele au aratat, de asemenea, ca UltraSnap a fost capabil sa detecteze ATP de pe suprafata murdara de alimente si bauturi, la dilutii de 1: 1000 sau mai mici. S-a aratat ca UltraSnap este foarte selectiv pentru ATP, stabil si consistent si nu are variabilitate statistic semnificativa.

Validarea marcheaza primul produs de testare bazat pe ATP al Hygiene si numai al doilea dispozitiv de monitorizare ATP, care primeste o certificare AOAC.

“Suntem incantati ca cel mai folosit sistem ATP din intreaga lume a fost verificat si validat pentru acuratetea si sensibilitatea acestuia de catre AOAC “, a declarat Steven Nason, Chief Executive Officer a Hygiena. “Aceasta validare este utila pentru anumiti clienti si organisme guvernamentale din intreaga lume si valideaza afirmatiile pe care le facem de-a lungul anilor. Sistemul de testare ATP este cel mai rapida si mai eficient pentru instalatiile de procesare a alimentelor pentru a determina nivelurile de curatenie si a identifica cu precizie zonele in care este nevoie de atentie, inainte ca produsele alimentare sa fie prelucrate, ceea ce contribuie la mentinerea sigurantei alimentare.”

Luminometrul EnSURE de la Hygiena (impreuna cu tampoanele ATP) detecteaza ATP-ul rezidual, ca fiind un indicator al curateniei de pe suprafete. Prezenta ATP pe o suprafata indica o curatare improprie curatarea necorespunzatoare si prezenta contaminarii, inclusiv reziduuri alimentare, alergeni si/sau bacterii. Aceasta implica un potential pentru suprafata de a adaposti si de a sustine cresterea bacteriilor.

Testarea ATP este utilizata in intreaga lume si este un instrument recunoscut de catre auditori pentru validarea proceselor de curatare si respecta reglementarile guvernamentale si HACCP.

Linia Hygiena de dispozitive de testare ATP de suprafata si lichid accesibile este ideala pentru orice procesor de alimente sau bauturi. Aceste teste ofera o verificare rapida si usoara a curateniei si sigurantei echipamentului.

Monitorizarea regulata a sanitarizarii ATP ajuta la prevenirea acumularii de biofilme si la distrugerea produsului pentru a asigura calitatea de productie la cele mai inalte standarde. Sistemul de monitorizare EnSURE este conceput pentru a fi utilizat pentru mai multe teste de calitate si siguranta alimentara.

UltraSnap este un test de suprafata ATP usor de utilizat destinat utilizarii cu luminometre Hygiena ™. Acest test all-in-one contine un tampon pre-umezit pentru o recuperare optima a probei. Un reactiv unic lichid stabil ofera o reproductibilitate si o robustete superioare. Tehnologia Snap-Valve ™ patentata de Hygiena faciliteaza o activare usoara.

Beneficii:
•Tamponul cu lichid, maximizeaza recuperarea probelor si patrunde si in biofilme
• Reactivul unic stabil pentru lichide ofera o sensibilitate superioara si rezultate fiabile
• Plastic de 100% reciclabil • Perioada de valabilitate de 15 luni la temperatura frigiderului (2 – 8C)
• Termen de valabilitate de 4 saptamani la temperatura camerei (21 – 25 ° C)

Sensibilitatea si performanta superioara a UltraSnap au fost validate intr-un studiu efectuat de un laborator de referinta mare. Sistemul Hygiena a demonstrat o repetabilitate superioara si o performanta remarcabila in liniaritate, sensibilitate si precizie fata de alte sisteme ATP.

AquaSnap este un test ATP usor de utilizat, compatibil cu luminometrele Hygiena.

AquaSnap masoara atat ATP liber in solutie, cat si ATP microbian (ATP non-microbian si microbian).

Testul include un varf special conceput care colecteaza 100 μl de apa, asigurand colectarea consistenta a probelor. Chimia unica stabila a lichidelor de testare, combinata cu un design simplu, ofera o precizie si o reproductibilitate de neegalat. Dispozitivele sunt adesea folosite pentru monitorizarea sistemelor CIP si pentru sistemele industriale de tratare a apei, cum ar fi turnurile de racire si sistemele inchise de apa.

Beneficii:
• Usor de folosit
• Rezultate in 15 secunde
• Designul patentat Snap-Valve ™ permite rezultate precise cu mai putine variatii
• Reactivul unic stabil pentru lichide asigura precizia si reproductibilitatea
• Reactivul este tolerant la abuzul de temperatura si la efectele de dezinfectare
• Varful spiralat colecteaza 100 μl probe 100% din material plastic reciclabil
• Sensibilitate: extrem de sensibila – detecteaza pana la 0,1 femtomoli ATP cu EnSURE

Pentru a afla mai multe despre sistemul de monitorizare a calitatii EnSURE ™ vizitati: https://www.hygiena.com/ultrasnap-food-and-beverage.html sau contactati distribuitorul local Biotrend Plus SRL la biotrendplus@biokom-trend.com; tel: +40 214 114 228