Lantul verificarilor in hipermarketuri. Cum ne asiguram că alimentele sunt sigure pentru consum

0
92
Kaufland

Una dintre preocupările tot mai mari ale consumatorului român este calitatea produsului pe care îl achiziționează.

În fața raftului ofertant, cu produse similare, sub etichete variate și prețuri diferite, consumatorul rămâne confuz. Lanțurile de magazine au instituit procese complexe, prin care se asigură că produsele expuse la raft sunt sigure pentru consumul uman, a declarat Valer Hancaș, Director de Comunicare și Corporate Affairs Kaufland România la workshopul „Alimentele – între alegere, înțelegere și realitate”, organizat de revista RO.aliment la Kaufland Alexandria in luna ianuarie.

„Pentru a ne asigura că produsele ce urmează să fie comercializate sunt sigure pentru consumul uman, respectăm o serie de procese: verificăm componența produsului respectiv, punerea lui într-un spațiu igienizat, recepționarea produsului într-un ciclu certificat HACCP, continuarea lanțului de frig ce poate să înceapă de la livrarea produsului din depozitul producătorului până la depozitele noastre intermediare și de la depozitele noastre intermediare până în magazin, respectiv depozitarea produsului respectiv în spațiile și condițiile menționate de producător”, a afirmat Valer Hancaș în cadrul workshopului.

Verificările sunt periodice și ample și ajung până la auditarea unităților de producție, prin intermediul unor parteneri externi Kaufland.

„Periodic realizăm aceste acțiuni, prin care verificăm că toate standardele sunt respectate. Vorbim și de standardele de ambalare, verificarea nu se limitează la conținutul produsului. Sunt degustări periodice pe care le facem, astfel încât să ne dăm seama dacă produsul respectiv s-a modificat din punct de vedere organoleptic. De asemenea, efectuăm periodic analize de laborator, cu scopul de a avea o atitudine preventivă, și nu reactivă, vis-a-vis de modificarea conținutului, substanțelor, produsului respectiv”, a explicat directorul de comunicare Kaufland România. 

Controalele riguroase efectuate de retailer, independent de autoritățile naționale, fac parte dintr-un proces de educare de ambele părți, al cărui scop final este garanția că produsele scoase la raft sunt de calitate.

„Nu facem toate aceste activități împotriva producătorului, ci pentru a susține educația și eforturile de a ne dezvolta împreună cu producătorii, de a scoate în piață produse sustenabile, atât din punctul de vedere al conținutului, cât și al consumului și ambalajului”, a adăugat Valer Hancaș.

Despre campania „Să înțelegem mai bine alimentele”

alimente, pesticide, chimiceCampania de informare și conștientizare a beneficiilor consumului inteligent și echilibrat de alimente „Să înțelegem mai bine alimentele” și-a propus educarea consumatorului, apelând la ajutorul celor mai apreciați specialiști ai momentului, pentru ca publicul să redobândească încrederea în alimente.

Organizată de RO.aliment cu sprijinul organizațiilor profesionale APRIL, ARC, ASMP, ROMALIMENTA, APAR, ROMPAN, a IBA București și a partenerilor din industria alimentară, campania „Să înțelegem mai bine alimentele” a debutat în 2019 si continua si in 2020 prin organizarea de activitati in Bucuresti, Brasov, Cluj, Iasi, Timisoara si Brasov.

Primul eveniment al campaniei din 2020 s-a desfășurat pe 28 ianuarie la Kaufland Alexandria. Pe parcursul primei parti a workshopului “Alimentele – între alegere, înțelegere și realitate”, am aflat ce conțin alimentele, cum citim corect o etichetă și cum alegem corect alimentele de la raft.

Seria evenimentelor de acest gen va continua in zilele de 3-4 aprilie 2020, in locatia Auchan Titan Bucuresti, acolo unde vor fi amplasate standuri de degustare produse alimentare dar si de informare, vom organiza momente educative pentru copii si parinti cat si a 2-a parte a workshop-ului “Alimentele – între alegere, înțelegere și realitate”.

Reprezentantii companiilor din industria alimentara vor fi prezenti pentru a oferi informatii avizate consumatorilor. Astfel, daca locuiti in zona, sau daca sunteti doar in trecere, va invitam “Sa intelegem mai bine alimentele” cu ajutorul specialistilor.

Pentru a afla cum te poti alatura campaniei, cu stand, sau doar in calitate de sustinator, ne puteti scrie la office@roaliment.ro sau ne puteti suna la +40744 162 991.