Trendurile care schimbă portofoliile de produse. Ce ar putea vinde Unilever

0
44

Unilever va efectua o revizuire a afacerii sale cu ceaiuri pe plan global, inclusiv a brandurilor PG Tips şi Lipton, pe fondul încetinirii vânzărilor gigantului din domeniul bunurilor de larg consum, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Anterior, grupul anunțase că investeşte în redresarea afacerii cu ceaiuri pe termen lung, dar schimbarea planului ar putea atenua temerile investitorilor, care cer reorganizarea diviziei de alimente şi băuturi răcoritoare a Unilever. Această unitate – care produce ceaiurile Lipton şi maioneza Hellmann – se confruntă cu scăderea vânzărilor, deoarece consumatorii optează pentru produse mai sănătoase.

Ceaiul negru, produsul-vedetă, care a stârnit îngrijorările Unilever

Evaluarea a fost determinată de încetinirea vânzărilor de ceai negru pe pieţele dezvoltate, deoarece consumatorii preferă ceaiul de plante. Cea mai importantă parte a afacerii cu ceaiuri a Unilever este reprezentată de ceaiul negru. Acesta se vinde în 60 de ţări şi generează vânzări anuale de trei miliarde de euro.

Ca parte a procesului de simplificare a structurii, Unilever a decis recent să-şi restructureze activitatea în trei divizii: produse de înfrumuseţare şi îngrijire personală, produse pentru îngrijirea locuinţei, alimente şi răcoritoare. Primele două vor avea sediul în Londra, iar ultima la Rotterdam.

Unilever a fost înfiinţată în urmă cu 89 de ani, în urma fuziunii dintre un producător olandez de margarină şi un fabricant britanic de săpunuri. Unilever South Central Europe coordonează din Bucureşti operaţiunile în şapte ţări din zonă: România, Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Albania, Macedonia şi Republica Moldova.