Cinci trenduri sustenabile, de urmarit, in domeniul ambalarii in 2017

0
552

Din ce in ce mai multe companii realizeaza importanta sustenabilitatii, atunci cand vine vorba de ambalare.

Era o vreme in care companiile s-au axat doar pe imbunatatirea produsului, a imaginii marcilor lor si a experientei clientilor. Acum, vremurile s-au schimbat, iar atentia s-a mutat si asupra ambalajului. Iar, in prezent, companiile isi dau seama de importanta sustenabilitatii in acest domeniu.

O multime de deseuri provin in urma aruncarii ambalajelor, dintre care majoritatea sunt trimise la gropile de gunoi. Acesta este motivul pentru care ambalaje prietenoase cu mediul au castigat o popularitate extraordinara. Companiile cauta in prezent diferite moduri de a incorpora materiale sustenabile si metode diferite de constructie a ambalajele lor, in scopul de a crea un impact mai mic asupra planetei.

Ambalaje durabile -tendinte de urmarit in 2017:

Etichetele vor fi mai clare

etichetarePrimul pas este de a crea o etichetare clara. Ar trebui ca pe ambalajul produsului sa existe mentiuni clare cu privire la modul de a dispune de acel ambalaj, dupa utilizarea produsului si de a clarifica daca exista pretentii cu privire la sustenabilitate. O transparenta sporita, va poate ajuta in informarea clientilor cu privire la modul de reciclare a ambalajului produsului sau cum sa poata fi elimina in mod corespunzator. O etichetare clara, va ajuta, de asemenea, ca clientii sa devina mai bine informati. In cazul in care utilizati ambalaje din plastic pentru unele produse si, daca acestea sunt compostabile, explicati clientiilor care sunt conditiile exacte in care respectivele ambalaje se descompun efectiv. Fiind onest cu consumatorii veti putea parcurge un drum lung impreuna.

Ambalajele usoare vor fi din ce in ce mai utilizate

Conceptul de ambalaje usoare ia avant in ultima vreme. Exista numeroase avantaje ale acestui ambalaj – aveti nevoie de mai putin material pentru a produce ambalaje, costurile de productie sunt mai reduse, impactul asupra transportului asupra mediului este redus la minimum, iar cantitatea de deseuri trimisa la gropile de gunoi se reduce. Singurul aspect negativ al ambalajelor usoare este acela ca, atunci cand cresc ratele de recuperare, este subminat interesul economic de a le recicla.

Utilizarea sporita a materialelor reciclabile

tendinte3Cel mai simplu mod de a va asigura ca ambalajele creeaza cel mai mic impact asupra planetei este ca la fabricarea acestora sa se foloseasca materiale reciclabile, cum ar fi cartonul, hartia, plasticul reciclabil, etc Discutati cu producatorul de ambalaje cu privire la diferitele optiuni de materiale care se incadreaza in buget si de cat timp are nevoie inainte de a incepe productia. Puteti utiliza chiar si materiale reciclate la fabricarea ambalajului.

Ambalaje comestibile

Acesta este singurul concept care va trece prin schimbari importante. Ambalajul comestibil este un mod de a elimina deseurile de ambalaje cu totul. Acesta este un efort constient facut de mai multe companii pentru a reduce cantitatea de mase plastice generale si a deseurilor de hartie. Nu ar fi minunat sa putem fii in masura sa consumam ambalajul produsului?

Exista totusi o serie de provocari, cum ar fi problemele logistice, riscul deteriorarii ambalajului din material comestibil sau problemele legate de marketing, precum impresia clientilor ca ambalajul este neigienic. Este inca in faza incipienta a planificarii si executiei, dar cu siguranta va castiga viteza si interes in cazul a numeroase companii, desi comercializarea sa este cu siguranta un eveniment destul de indepartat.

Ambalajele se vor micsora

Utilizati un ambalaj imens pentru un produs minuscul? Daca exista o serie de spatii goale in cadrul ambalajului, acestea vor necesita materiale suplimentare, care trebuie sa fie eliminate. Consultati-va cu producatorul de ambalaje despre crearea de ambalaje, astfel incat sa puteti economisi spatiu si material. Optati pentru ambalarea minimalista care va aduce importante avantaje estetice si de design. Renuntati la ambalajele voluminoase si nu va trece mult timp pana cand clientii isi vor da seama de modul in care produsul dvs. ofera o valoare mai buna.

tendinte42017 va fi anul cand numeroase tendinte-cheie vor avea un impact important asupra industriei ambalajelor la nivel mondial. Aceste tendinte vor aborda noile provocari legate de marci si nevoile consumatorilor. Puteti automatiza procesul de ambalare folosind inovatiile care pot transforma industria ambalarii la nivel mondial, in 2017. Marcarea, gravarea si structura ambalajului vor sprijini intr-un mod unic identitatea de brand si vor ajuta la individualizarea produsului. Ambalajul va fi mai inteligent si mai activ.

Va trebui sa explorati oportunitatile si riscurile care vin impreuna cu dezvoltarea unor noi canale de distributie precum e-commerce, care este prognozat sa creasca in mod semnificativ in viitor. Uitati-va dincolo de categoriile traditionale si de portofoliul obisnuit pentru a imbunatati experienta de ambalare si de interactiune a marcii pentru clientii dumneavoastra, in 2017.