Comitetul Codex Alimentarius pentru Nutritie trebuie sa gaseasca o solutie pentru cerintele in crestere pentru reglementarea comertului global cu produse nutritionale prin dezvoltarea unui proces de prioritizare pentru a face fata volumului de munca excesiv.

Decizia luata de comisie luna trecuta serveste la reducerea presiunii venite din partea mai multor tari care solicita sprijin sau clarificari ale cadrului de reglementare care guverneaza comertul cu produse precum suplimentele alimentare.

“Cu nutritia devenita acum cea mai importanta problema la nivel mondial, nu este o surpriza faptul ca acest Comitet de nutritie al Codex Alimentarius se confrunta cu o crestere a cererilor si o suprasolicitare a institutiei din punctul de vedere al timpului si resurselor”, a declarat Simon Pettman, director executiv al Aliantei Internationale a Asociatiilor pentru Dieta si Suplimente Alimentare (IADSA).

“In prezent, volumul de munca cu care se confrunta este in mod evident o provocare, iar procesul de prioritizare ne va garanta ca cele mai importante aspecte pot fi rezolvate pana la final”.

Ghidul IADSA
Ca ajutor pentru rezolvarea lipsei de coerenta a cadrelor legislative actuale intre tari, IADSA a pus la dispozitie un ghid care sa contribuie la construirea unei standardizari la nivel mondial cu privire la aplicarea masurilor Codex-ului la suplimentele alimentare si pentru a ajuta la punerea lor in aplicare.

Ghidul include recomandari privind suplimentele alimentare in special vitamine si minerale, mentiunile nutritionale si de sanatate, aditivii alimentari si contaminantii din alimente.

“Ghidul este un instrument eficient si usor de folosit pentru guverne si alte grupuri care doresc sa obtina rapid informatiile de care au nevoie cu privire la modul in care Codex Alimentarius se aplica suplimentelor alimentare”, a adaugat Pettman.

Aproximativ 420 de delegati din tarile membre si organizatiile de observatori au participat la reuniunea care a avut loc luna trecuta la Berlin, Germania.


Agenda intalnirii
Alte subiecte de pe ordinea de zi au inclus formulele pentru bebelusi si alimentele gata de utilizare pentru copiii afectati de malnutritie acuta severa.

In plus, a fost prezentat un proiect de definitie pentru biofortificare, precum si o serie de alte aspecte legate de etichetarea nutritionala si de aditivii alimentari.

A fost discutat un set de orientari armonizate pentru utilizarea probioticelor in alimente si suplimente alimentare, precum si un nou articol privind “alimentele pentru culturism”.

Avand in vedere problema unui nou proces de prioritizare ridicata de urgenta, Comitetul a fost de acord sa furnizeze detalii suplimentare pentru discutii la urmatoarea reuniune, care va avea loc in Düsseldorf, Germania anul viitor.


NNS 2019 – Nutritie.Nutrienti.Sanatate

Colaborarea între specialiști din domenii care se întâlnesc nu foarte des în jurul aceleiași ”mese” este un bun prilej de a genera idei și soluții capabile să schimbe fața industriei alimentare și a băuturilor în următorii ani, precum și pentru a modifica politicile publice din domeniul sănătății în general și nutriției în special.

Prezentările speakerilor și temele de discuție se vor concentra pe problememe actuale, dar și pe viitoarele tendințe globale și locale în domeniul nutriției și industriei alimentare și care pot contribui la îmbunătățirea stării de sănătate a consumatorului român.

CUI SE ADRESEAZĂ?

  • Specialiștilor din departamentele de Cercetare-Dezvoltare
  • Medici
  • Specialiștilor din departamentele de Calitate și/sau Producție
  • Departamentelor de Marketing și de Vânzări.
  • Directorilor de fabrică, directorilor generali

25% discount pentru inscrierile efectuate in perioada 10-21 decembrie 2018

Taxa de inscriere/zi: 200 euro + TVA/zi

Pentru pachetele de parteneri/sponsori va rugam sa ne contactati la +40744162991 sau pe e-mail la office@roaliment.ro.

Pentru înscrieri online vă rugăm să completați formularul de înscriere MĂ ÎNSCRIU!

Informatii suplimentare la: 0040 31 436 41 91, 0040 744 162 991, office@roaliment.ro