Control acreditat pentru peste 650 de pesticide

0
91

Acum, cand cererea pentru produse alimentare cat mai sanatoase este in crestere, la fel cum este in crestere si cantitatea de informatii pe care consumatorii doresc sa o aiba despre produsele pe care le consuma, alegerea unor ingrediente care sa corespunda acestor cerinte ale pietei se poate dovedi acea componenta care poate construi succesul unei afaceri ori al unui produs.

In contextul alegerii unor materii prime de calitate, constatarea inexistentei ori determinarea faptului ca pesticidele din legume si fructe se afla in limitele stabilite de legile din domeniu devine un aspect foarte important.

La actuala editie a INGREDIENTS SHOW, care se va desfasura in perioada 17-18 octombrie la hotel International din Sinaia, Dr. Tamas Janos Szigeti, reprezentantul WESSLING Ungaria revine si la editia 3 a evenimentului (la editia 2 a sustinut o prezentare pe tema acrilamidei) pentru a conferentia despre detectarea prezentei pesticidelor in alimentele pe care le consumam.

Wessling Ungaria Kft. cu sediul la Budapesta, membru al WESSLING GmbH si „sora” Wessling Romania, dispune de laboratoare independente de testare cu acreditari ce respecta standardul MSZ EN ISO / IEC 17.025: 2018 pentru aproape toate activitatile analitice.

STEC, silanetriolIn conditiile in care reziduurile de pesticide si moleculele de metaboliti exista aproape in fiecare produs agricol, este cu atat mai necesar de a evita ca acestia sa ajunga la consumatorii, pentru aceasta fiind necesara aplicarea unor sisteme riguroase de control in laboratoare de analiza dezvoltate la nivel inalt. Acesta este motivul pentru care analiza pesticidelor este un serviciu cu un rol semnificativ al laboratoarelor de investigare a mediului, alimentelor si furajelor.

 


DESPRE INGREDIENTS SHOW 2019

IN PREMIERA !!!

IS 2019 va fi gazda celei de-a XXVIII- a ediții a simpozionului anual ASMP – Asociatia Specialistilor din Morarit si Panificatie

Asociatia specialistilor din morarit si panificatie din Romania ASMP este o organizatie cu caracter profesional, infiintata in anul 1992. Prin activitatile pe care le organizeaza – simpozioane, workshopuri, expo – conferinte, seminarii – contribuie la transferul celor mai recente cunoștinte din mediul academic si din cercetare, catre specialistii care lucreaza in productie si pastreaza o frumoasa si fructuoasa legatura intre specialistii din industrie, cadrele didactice din diferite forme de invatamant si cercetatori.

 • Se desfasoara pe parcursul a doua zile
 • Este structurat pe sesiuni de comunicari in plen si o sesiune de postere. Pe langa subiectele de interes permanent : legislatie specifica, oportunitati de afaceri, dublu standard, etichetare,  vom aborda si prioritatile cheie definite in cadrul initiativei europene FOOD 2030 (nutritive, clima, circularitate si inovare: https://ec.europa.eu/research/bioeconomy/index.cfm?pg=policy&lib=food2030)
 • Vor avea loc workshopuri tematice susținute de companiile furnizoare de ingrediente organizate pe domenii de activitate.
 • Macronutrienti, micronutrienti, aditivi, legislatie specifica, noi tehnologii, tendinte de consum, calitatea nutritionala, senzoriala si igienica, evolutii comerciale ce influenteaza astazi industria alimentara
 • Metode de îmbunătățire a  modului în care specialiștii comunică celor care le consumă produsele , in cadrul campaniei “Sa intelegem mai bine alimentele”
 • Demonstratii si degustari de produse la standurile companiilor partenere
 • WORD CAFE METHOD “Ingrediente inovatoare din subproduse si deseuri agroalimentare in contextul circularitatii si eficientei resurselor in sistemele alimentare”
 • CONCURS DE POSTERE
 • NETWORKING in pauzele de cafea cat si la cina festiva ocazie cu care invitatii vor participa la schimbul de informatii in materie de ingrediente alimentare, produse inovatoare, retete, noi tehnologii, tendinte de consum și evoluții comerciale
 • PROSPECTARE: intr-un singur loc veti putea intalni producatori si distribuitori de ingrediente, reprezentanti ai unor companii din Europa, le veti putea pune intrebari și primi oferte personalizate pentru afacerea dumneavoastra

CUI SE ADRESEAZA

 • Companiilor producatoare din industria alimentară și furnizorilor de ingrediente (directori de producție, calitate, achizitii, cercetare si dezvoltare, ingineri tehnologi)
 • Organizatiilor de cercetare-dezvoltare de profil
 • Autoritati din domeniu
 • Universitati de profil
 • Asociatii profesionale
 • Media de specialitate

DORESC SĂ MĂ ÎNSCRIU – FORMULAR DE ÎNSCRIERE IS 2019

INGREDIENTS SHOW 2019 = locul de intalnire a procesatorilor din industria alimentara cu furnizorii de ingrediente, in cadrul caruia specialistii vor prezenta ultimele noutati aparute in domeniul ingredientelor

GALERIE FOTO EDITII ANTERIOARE