“Alimentele vor defini viitorul”

0
46

Mai mult decat orice alt sector, industria alimentara va fi cheia pentru realizarea unui viitor sustenabil. Inovatiile tehnologice si tendintele de consum joaca un rol esential in atingerea acestui obiectiv, spunea recent Dominic Blakemore, CEO Compass, una dintre cele mai mari firme din domeniul cateringului (cu venituri de 22,96 miliarde GBP si un numar de 595.841 in 2018), care ofera 5,5 miliarde de mese pe an in 50 de tari diferite.

“Alimentele vor defini viitorul mai mult decat orice alt sector. Ceea ce mancam, cum producem hrana si cum aceasta ajunge la noi are cel mai mare impact asupra mediului si asupra sanatatii publice”, declara Blakemore in fata unui public de aproximativ 700 de lideri din industrie si cadre universitare la Guildhall, Londra.

Lipsa alimentelor, dar si dietele sarace in elementele esentiale care sa asigure necesarul organismului la copii, adulti sau batrani necesita actiuni urgente, atat din partea guvernelor (prin politici alimentare fiabile), cat si din partea industriei alimentare, obligata de o tot mai acerba concurenta sa inoveze in domeniu, pentru a asigura nu doar alimente, ci alimente sanatoase, dorite de consumatori.

Spre exemplu, dietele sarace conduc la obezitate la unul din trei copii cu varsta de 10 ani si de 11 ani, iar ”bomba cu ceas a obezitatii” face presiuni asupra infrastructurilor de sanatate din intreaga Europa. Dupa cum a aratat recent Cancer Research UK, obezitatea este o cauza majora a cancerului, a doua dupa fumat.

Interesul provocat de problemele si provocarile nutritiei, in randul industriei alimentare este aratat si de numarul important de companii prezente la prima editiei a evenimentului Nutritie.Nutrienti.Sanatate 2019, care va avea loc pe 4 aprilie la Capital Plaza Bucuresti si unde si-au anuntat participarea firme din domeniu precum Herbalife Nutrition, Danone PDAPA, Ocean Fish, Prisum, Dobrogea Group, Sanovita, Secom, Iso Plus Natural Products, Sagax Sanatate, Nutrisistem, Recunostinta Prodcom, Scandia Food,  etc.

Conferinta NNS 2019 – Nutritie.Nutrienti.Sanatate isi propune sa prezinte strategii inovatoare de imbunatatire a sanatatii cu cele mai bune solutii de nutritie, cei mai buni nutrienti, alimente pentru stari de nutritie speciala, precum si studii preclinice si clinice, notiuni de proprietate intelectuala, oferind o deosebita oportunitate profesionistilor din domeniu pentru a discuta ultimele cercetari si provocari in alimentatie.

Alimentele au devenit mult mai mult decat hrana pentru supravietuire. Ele reprezinta in prezent o forma de identitate, o parte a structurii noastre sociale si un ”carlig” pentru social media. In plus, experientele sunt memorabile si ne definesc ca oameni. Aceeasi tendinta experimentala este valabila si in produsele alimentare.

Din ce in ce mai mult se cauta alimente care creeaza un sentiment de mirare si care definesc intr-un mod unic momentul consumului. Consumatorul de astazi vrea sa se simta totodata si parte din poveste. El vrea sa stie originea hranei, unde a fost cultivata, metodele si impactul ecologic al modului in care a fost produsa, de cine si cum a ajuns pe masa sa.

Noua din zece consumatori evalueaza transparenta ingredientelor ca fiind importanta sau foarte importanta. Aceasta este interconectata cu alimente simple, mai putin complicate, in care ingredientele sunt eroii mesei. Mancarea curata, prospetimea si localismul reprezinta o expresie a unei dorinte crescande de transparenta in industria alimentara si o expresie a increderii.


Organizat de RO.aliment si având parteneri pe IBA București, ONE HEALTH, HERBALIFE, APRIL, ARC, ASMP, ROMPAN, PRISA, ROMALIMENTA, APIMONDIA, ARoND, NNS reprezintă punctul de plecare al unor viitoare colaborări între nutriționiști, dieteticieni, profesioniști din domeniul sănătății și industria alimentara și a suplimentelor alimentare contribuind la facilitarea schimbului de opinii și experiențe.

VEZI TEMATICA  SI  SPEAKERI 

5% discount pentru inscrierile efectuate in perioada 1-15 martie 2019

Taxa de inscriere participare in sala: 200 euro + TVA

75% discount pentru studenti

10% discount pentru membrii asociatiilor partenere

Pentru pachetele de parteneri/sponsori va rugam sa ne contactati la +40744162991 sau pe e-mail la office@roaliment.ro.

Pentru înscrieri online vă rugăm să completați formularul de înscriere MĂ ÎNSCRIU!

PARTENER GOLD

 PARTENERI