Danone, 20 de ani de productie locala si investitii in Romania

0

Anul acesta, Danone aniverseaza 20 de ani de activitate in Romania si de productie locala in cadrul fabricii din Bucuresti. Pentru companie, 2019 are o dubla semnificatie, intrucat Danone celebreaza la nivel global 100 de ani de istorie in productia de iaurt.

De 20 de ani, fabrica Danone din Bucuresti produce iaurt pentru romani
In cele doua decenii de activitate pe plan local, afacerea Danone s-a dezvoltat prin investitii constante in modernizarea fabricii, proiecte sociale si diversificarea portofoliului de produse. Astfel, compania a devenit unul dintre cei mai mari producatori de iaurt din Romania, avand o productie zilnica de 1 milion de iaurturi si peste 60 de milioane de litri de lapte proaspat colectati anual, cea mai mare parte provenind de la ferme si gospodarii romanesti.

„Danone a venit in Romania intr-o perioada cand industria lactatelor era diferita de tot ce vedem acum in piata: erau mai putini jucatori si o mai mica diversitate de iaurturi la raft. Inceputurile fabricii Danone in Bucuresti, in 1999, au insemnat 21 de angajati si o prima sarja de iaurt de 10 tone. Calitatea la cel mai inalt nivel, diversitatea si atentia la nevoile consumatorilor sunt valorile la care Danone Romania nu a renuntat niciodata in ultimii 20 de ani si care ne-au condus, in acest timp, spre pozitia de lider al pietei locale de iaurturi. Desigur, toate acestea nu ar fi fost posibile fara investitii constante. De-a lungul anilor, am investit peste 10 milioane de euro pentru a asigura cele mai inalte standarde de productie in fabrica din Bucuresti, dar si cea mai buna calitate a surselor locale de lapte. De aceea, privim cu mandrie spre trecut, cu entuziasm spre viitor si suntem recunoscatori tuturor celor care au incredere in produsele noastre, le consuma si cresc cu iaurturile Danone in fiecare zi. Vom continua sa investim in tehnologia pe care o folosim, sa sustinem fermierii si gospodarii romani, sa investim in educatie pentru obiceiuri sanatoase si nu in ultimul rand, sa oferim consumatorilor produse de cea mai buna calitate.”, a spus Natalia Gelshtein-Kiss, General Manager, Danone Romania, Bulgaria si Tarile Adriatice.

Iaurtul facut in Bucuresti ajunge atat pe mesele romanilor, cat si pe cele ale consumatorilor din peste 13 tari. Prin munca sa, echipa locala a contribuit la dezvoltarea celei mai performante fabrici Danone din Europa, care a fost transformata intr-un centru regional de productie. Tarile in care ajunge iaurtul produs in Bucuresti sunt: Republica Moldova, Tarile Adriatice, Ungaria, Grecia, Cehia, Bulgaria, Spania, Franta, Belgia, Marea Britanie, Italia, Slovacia si Polonia.

Investitii in gospodarii locale pentru un viitor mai bun
In Romania, Danone a facut investitii semnificative pentru sustinerea gospodariilor locale, printr-un program pe termen lung. In 2012, compania a inceput programul social „O sansa pentru familia ta”, in parteneriat cu Fundatia Heifer si Polaris, o investitie unica in Europa.

De-a lungul celor 6 ani, programul s-a dezvoltat in mod constant, functionand dupa principiul „dar din dar”: gospodarii romani care au primit vacute de rasa gratuit au donat catre alte familii prima vitelusa nascuta. In prezent, peste 140 de gospodarii si-au dezvoltat propria afacere si livreaza lapte proaspat la standarde europene, catre fabrica din Bucuresti.

Toate familiile care fac parte din acest program au primit inca de la inceput vacute de rasa, echipamente specializate, statii de muls mobile, informatii despre ingrijirea animalelor in cadrul unor traininguri dedicate si suport pentru a realiza agricultura regenerativa.

Pana in prezent, 4,6 milioane de euro au fost investiti in program, Danone contribuind la dezvoltarea mai multor zone rurale defavorizate.


Despre Danone Romania
Danone Romania este lider de piata pe segmentul iaurturi. Compania are in portofoliu zeci de sortimente de produse, realizate in majoritate in fabrica din Bucuresti, cu lapte proaspat colectat de la fermierii romani. Fabrica Danone din Bucuresti a produs local primele iaurturi in 1999.

Danone Romania face parte din compania Danone, activa in domeniile: produse lactate proaspete, produse pe baza de plante, ape minerale imbuteliate, alimentatie pentru bebelusi si alimentatie medicala avansata. Danone a facut primul pas pe piata in Barcelona inca din 1919, cand Isaac Carasso a inceput sa vanda primele iaurturi in farmacii, ca un leac pentru infectiile intestinale, care afectau in special copiii.

Astazi, compania isi urmareste misiunea de a ajuta un numar cat mai mare de oameni sa-si construiasca, sa-si mentina si sa-si protejeze capitalul de sanatate, oferind produse sigure, gustoase si de cea mai buna calitate, menite sa fie alegeri sanatoase cu buna densitate nutritionala si sa adreseze nevoile diferitelor comunitati.

Cele mai renumite marci Danone includ iaurturi probiotice (Activia, Actimel), produse pentru copii (Danonino, Disney), marci de rasfat (Danette, Cremosso) si gamele Danone cu iaurt simplu si cu fructe, asa cum sunt in Romania Natural si Delicios.Pentru mai multe informatii, va rugam accesati www.danone.ro, www.facebook.com/DanoneRomania sau contactati:

PERSOANE DE CONTACT
Florentina Grosu, Media Associate, Golin
Email: fgrosu@golin.com
Telefon: 0751 260 740