Iaurtul Premium Stragghisto de la Olympus apreciat de nutritionisti si dieteticieni la NNS 2019

0
281

In cadrul conferintei NNS.Nutritie.Nutrienti.Sanatate care a avut loc in data de 4 aprilie 2019 la hotel Capital Plaza, compania Olympus, Partner al evenimentului a oferit spre degustare tuturor participantilor iaurtul Premium Stragghisto.

Medicii, nutritionistii, dieteticienii si toti ceilalti participanti specialisti in industria alimentara prezenti la eveniment au avut ocazia de a savura iaurtul grecesc premium Stragghisto.

Iaurtul s-a bucurat de o atentie speciala in cadrul evenimentului, alimentul beneficiind de o ampla si foarte ”gustata” prezentare a Profesor Univ. Dr. Nicolae Hancu, de la Universitatea “Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca, membru de onoare al Academiei Romane, care a prezentat despre Iaurt- alimentul care stă la baza sănătății nutriționale.

Noul iaurt grecesc a fost lansat în 2018 pe piata romaneasca, in urma unei investitii de peste 20 de milioane de euro. Stragghisto dezvaluie o reteta traditionala a iaurtului grecesc si este disponibil in trei variante: 0%, 2% si 10%.

Noul iaurt are un continut scazut de lactoza si cel mai ridicat nivel de proteine fata de produsele din aceeasi categorie de pe piata, datorita tehnologiei avansate de productie.

Consistenta noului iaurt grecesc Stragghisto este pusa pe primul loc, iar pentru o textura densa, cremoasa si fina, ca a unui mousse, ambalajul produsului este prevazut cu o hartie subtire de orez, care absoarbe umiditatea.

Stragghisto este un produs complet nou si autentic, realizat conform unei retete traditionale, din inima Greciei. Suntem incantati sa anuntam disponibilitatea lui pe piata din Romania si il dedicam tuturor iubitorilor de produse lactate de calitate”, explica la lansarea sa, Athanasios Giannousis, Director Comercial Olympus Romania.

Olympus a fost primul producator de lactate care a lansat iaurtul grecesc pe piata locala, in anul 2011, transformandu-l intr-un produs emblematic pentru marca. Alaturi de iaurtul grecesc clasic, care se afla in topul preferintelor consumatorilor in cadrul categoriei, Stragghisto completeaza gama actuala.

Iaurtul este destinat in totalitate consumului intern si este distribuit in majoritatea marilor lanturi de magazine din toata tara.

Consumul de iaurt este asociat cu o calitate mai buna a dietei pentru toti nutrientii vitali (studiu comparativ consumatori – non-consumatorii de iaurt). Calciul natural din alimente este de mai buna calitate – oasele cresc mai mari si mai puternice atunci cand sursa de calciu este lapte praf degresat decat atunci cand calciul este asigurat prin carbonat de calciu.

Mai multe state membre ale UE au ghiduri alimentare sau recomandari care sugereaza ca iaurtul este o sursa buna de nutrienti; 14 state membre UE mentioneaza iaurtul ca o parte recomandata a dietei si alimentatiei locale.