Integritatea alimentelor și a lanțului alimentar sunt noțiuni tot mai des vehiculate de către specialiștii din domeniu.

În contextul actual, mai ales în momentele de criză legate de siguranța alimentelor, se primesc mesaje confuze despre aliment și alimentație, care erodează încrederea consumatorilor în industria alimentară, în autoritățile publice. Consumatorii sunt din ce în ce mai bine informați și pentru a răspunde cerințelor lor legitime este nevoie de o abordare unitară a tuturor subiectelor de interes pentru aceștia, de la calitate, autenticitate, menținerea siguranței alimentare la contaminanți și fraudare.

INCDBA – IBA București, Asociația Specialiștilor din Morărit și Panificație din România și USAMV București, Facultatea de Biotehnologii, vă invită să luați parte la conferința privind Integritatea Alimentului. Subiectul va fi dezbătut prin prisma a două aspecte: siguranța alimentară și securitatea nutrițională, care constituie cele două secțiuni ale conferinței. Aceasta va avea loc pe 30 august 2017, în Aula mare a Facultății de Biotehnologii din cadrul USAMV București, Bvd. Mărăști nr. 59.

A doua zi, pe 31 august, se va desfășura cea de-a XXVI-a ediție a Simpozionului Asociaţiei Specialiştilor din Morărit şi Panificaţie din România. „Integritatea produselor de morărit-panificație” și „Cercetări privind identificarea unor factori care pot afecta integritatea alimentelor” sunt cele două secțiuni ale simpozionului.

Cele două evenimente vor fi organizate în cadrul Programului POC Transfer – proiect EXPERTAL , cu sprijinul proiectului PN 16 46 04 02 din Programul Nucleu Nutrisan și nu implică achitarea unei taxe.

Pentru participare cu prezentări în plen sau postere, ori pentru publicarea abstractelor în broșura conferinței cu cod ISBN, contactați reprezentanții IBA: asmp@bioresurse.ro | cristina.stanciu@bioresurse.ro | www.bioresurse.ro | www.iba-expertal.ro