Cum sa ne mentinem sanatosi atunci cand tinem post

0
74

Daca in 2012, aproape 50% dintre romanii cu varsta peste 14 ani afirmau ca tin post, acum numarul a crescut, potrivit analizei distributiei vanzarilor si cresterii cererii pentru produse de post. Scaderea imunitatii organismului, din cauza frigului si a sezonului virozelor, in paralel cu o dieta dezechilibrata ne poate provoca probleme in lunile de iarna.

“In aceasta perioada, foarte multi romani tin post, tot mai multi de la un an la altul. Este o perioada in care trebuie sa avem mare grija la dieta noastra, pentru ca lipsa proteinelor de origine animala produce anumite dezechilibre. Prin ceea ce consumam, va trebui sa ne facem un plan in asa fel incat prin echilibrarea dietei sa nu pierdem din nutrienti, din vitamine”, a afirmat Gabriela Mohan in cadrul campaniei “Sa intelegem mai bine alimentele” care s-a desfasurat in magazinul Auchan Drumul Taberelor.

Produsele bogate in vitamina C trebuie consumate mai des in aceasta perioada, alaturi de fructe si legume in general.

“Nelipsite trebuie sa fie legumele si zarzavaturile, cat mai proaspete. Fructele sunt foarte importante, pentru ca au aportul lor de antioxidanti, vitamine, minerale si fibre. Sucuri naturale, compoturi, salate de fructe, dar sa nu uitam ca foarte importante in aceasta perioada sunt fructele uscate, datorita aportului lor deosebit caloric. Batoanele de cereale, care au si adaosuri de fructe si seminte, sunt bune de consumat in fiecare zi, pentru ca ne echilibreaza lipsa de vitamine pe care o resimtim”, a adaugat Gabriela Mohan.

Inregistrarea live a workshopului o puteti accesa aici


Despre campania “Sa intelegem mai bine alimentele”
Campania “Sa intelegem mai bine alimentele” organizata de RO.aliment, impreuna cu Auchan, producatorii sustinatori, asociatiile de profil si autoritati, a organizat vineri, 29 noiembrie 2019, in Complexul Comercial Drumul Taberelor, workshop-ul cu tema „Alimente sigure si de calitate, o prioritate pentru producatori si autoritati nu doar de sarbatori”.

In panel au fost invitati: Dana Tanase – Director Executiv ARC (Asociatia Romana a Carnii), Dr. Ing. Gabriela Mohan – inginer cercetare Centru Informare Tehnologica IBA, Dorin Cojocaru – Presedinte APRIL (Asociatia Patronala a Industriei Laptelui din Romania), Florin Capatana, director calitate Auchan Romania, Paul Anghel, director general ANPC si Crina Geaca, director calitate Aldis.

“Sa intelegem mai bine alimentele” este singura campanie nationala care pentru a evita astfel de posibile evenimente neplacute pune fata in fata consumatorii cu autoritatile, producatorii si specialistii din cercetare si mediul universitar astfel incat primii sa aiba la dispozitie toate informatiile pentru a putea face diferenta intre stirea falsa si adevar, dar si pentru a intelege efectele benefice ale unei diete corecte si echilibrate.

Sustinatorii campaniei, Aldis, Comtim, Borsec, Ocean Fish, Napolact, Five Continents, Five Continents Grup, Romfulda, Avastar, Vascar, Diana, Olympus, Sanlacta, Tano Prod, Perutnina, Mirdatod, Albalact, Mestesugari de Gusturi, Cris-Tim, Kosarom, Bradet, Danone, Eco Extract, organizatiile profesionale din industria alimentara (APRIL, ARC, ASMP, ROMALIMENTA, APAR) si IBA Bucuresti, isi doresc ca prin transparenta oferita in legatura cu procesul tehnologic, cu ingredientele folosite sau orice alte detalii folositoare in luarea deciziei atunci cand trebuie sa aleaga ce sa puna in cos, sa castige consumatori mai sanatosi, mai educati, presa mai bine informata si vanzari mai multe.