18 milioane de euro, suma alocata de UE pentru distribuirea de lapte, legume si fructe in scolile romanesti

0
20

Programul UE de incurajare a consumului de fructe, legume si lapte in scoli va fi reluat in anul scolar 2019-2020, prin alocarea a 18 milioane de euro, din care 6,86 milioane de euro pentru fructe si legume si 10.8 miloane euro pentru lapte, informeaza Mediafax.

In fiecare an scolar, acestui program i se aloca o suma totala de 250 de milioane de euro, anunta Comisia Europeana. Pentru 2019-2020, au fost alocate 145 de milioane euro pentru fructe si legume si 105 milioane euro pentru lapte si produse lactate.

Desi participarea la program este facultativa, toate statele membre ale UE au ales sa participe, fie la o parte a programului, fie la intregul program. De asemenea, tarile pot completa ajutoarele UE cu fonduri nationale.

Peste 20 de milioane de copii au beneficiat de acest program in anul scolar 2017-2018, adica 20% din copiii din intreaga Uniune Europeana.

Statele membre pot decide modalitatea de punere in aplicare a programului, inclusiv tipurile de produse pe care le vor primi copiii sau tema masurilor educative instituite.

Totusi, alegerea produselor distribuite trebuie sa se bazeze pe consideratii legate de sanatate si de mediu, de caracterul sezonier, de disponibilitate si de varietate.