DuPont: “Chefirul va fi un boom in Brazilia”

0

Sustinuta de social media si de o cerere clara a consumatorilor, noua linie de culturi pentru chefir, DuPont are o piata gata dezvoltata, care ar putea fi si mai mare.

Compania Lifeway din Chicago este vazuta ca o sursa de inspiratie pentru multe companii din regiune, a explicat Paula Bourlegat, directorul de marketing al produselor lactate pentru DuPont N & H in America de Sud. O mare parte din chefirul din Brazilia este preparat zilnic, din catitati mici de chefir obtinut ca un “lant probiotic”.

Compania urmareste acum sa industrializeze aceasta categorie prin lansarea liniei de cultura a acestui lactat, numita chefir Choozit, pe baza de mici boabe de chefir inghetat, si consta dintr-o gama larga de produse pentru a satisface nevoile diferite de textura si aroma.

“Suntem primii care au lansat un astfel de produs”, a spus Bourlegat, “si probabil in aproximativ o luna vom avea prima lansare a unui produs comercial realizat cu aceste culturi.”

Cu toate acestea, este dificil sa cunosti marimea pietei, deoarece pana acum nu a existat o categorie de “chefir” realizat industrial, in aceasta parte a lumii.

“Cred ca va fi un boom de indata ce vom lansa una sau doua campanii”, a spus ea.

Compania va incepe in Brazilia, dar “cartografiaza legislatia si din alte state pentru a se indrepta si catre alte piete din regiune.”

Cererea globala de chefir este in plina expansiune. Datele provenite de la Innova Marketing demonstreaza ca lansarea de produse pe baza de chefir la nivel mondial aproape s-a triplat in ultimii cinci ani, cu 140 de produse lansate la nivel global in ultimele 12 luni.

Choozit
Chefirul este o bautura fermentata produsa prin fermentarea laptelui cu microflora de boabe de chefir. Microflora produsului este compusa din mai multe specii diferite de microorganisme, cum ar fi Lactobacillus, Lactococcus, Leuconostoc, Streptococcus si drojdii – fermentatori de lactoza si non-fermentatori. Proprietatile unice ale aromei chefir si ale aciditatii sunt legate de cantitatea redusa de CO2, alcool si compusi aromatici produsi in timpul fermentatiei.

Cintia Nishiyama, manager regional de marketing in America de Sud pentru DuPont – Nutritie si Sanatate, ne-a spus ca boabele chefir sunt interesante deoarece au fost descoperite si cerute de consumatori, prin intermediul retelelor sociale si al internetului, accelerand intelegerea de catre consumatori a produselor care sunt in plina expansiune pe alte piete.

“A fost nevoie de trei pana la patru ani pentru produse sau concepte care vin din alta parte pentru a ajunge in Brazilia, dar acum este nevoie de mult mai putin. Viteza transferului de informatii este atat de rapida acum.”

Alimentele fermentate, in general, atrag atentia consumatorilor, a declarat Nishiyama, si exista deja una sau doua marci de chefir foarte mici pe piata din Brazilia.

Kombucha este o alta categorie care se bucura de mult interes din partea consumatorilor. Potrivit SPINS, vanzarile cu amanuntul din SUA ale Kombucha refrigerate si a altor bauturi fermentate au crescut cu 37,4%, pana la 556 milioane dolari in 2017.