Kaufland retrage de la vanzare 7 tipuri de napolitane cu continut ridicat de arahide, pentru a evita consecinte pentru alergici

0
503

Reteaua germana de retail Kaufland, lider pe piata romaneasca a comertului alimentar, retrage din magazine sapte tipuri de napolitane care pot avea un continut de arahide mai ridicat decat cel inscriptionat pe eticheta, ceea ce poate afecta sanatatea consumatorilor alergici la arahide, a anuntat, sambata, compania.

Produsele retrase sunt K-Classic napolitane cu crema cacao (70%) 175g, K-Classic napolitane umplute cu crema cu gust de cacao (75%) 500g, K-Classic napolitane cu crema de cocos (70%) 175g, K-Classic napolitane cu crema de alune de padure (70%) 175g, K-Classic napolitane cu crema de frisca (70%) 175g, Sweet napolitane cu crema cu umplutura de cacao (72%) 360g si Sweet napolitane umplute cu crema cu gust de alune de padure (72%) 360g.

Exista posibilitatea ca acestea sa aiba un continut de arahide mai ridicat decat acela de urme, asa cum este inscriptionat pe eticheta. Numai in cazul persoanelor alergice la arahide, consumul unuia dintre produsele din lista poate determina o reactie alergica”, a precizat Kaufland, intr-un comunicat, citat de News.ro.

Retailerul le solicita persoanelor alergice la arahide sa nu consume niciunul din articolele mentionate.

“Consumatorii care nu sunt alergici la arahide pot consuma in siguranta aceste produse. Kaufland retrage de la vanzare articolele mentionate din proprie initiativa. Alte produse nu fac obiectul acestei retrageri”, a mai precizat compania.

Clientii alergici la arahide care au cumparat astfel de produse, dar nu le-au consumat, se pot prezenta in orice magazin Kaufland pentru a returna produsele mentionate si vor primi contravaloarea pretului de vanzare. Clientilor nu li se va solicita sa prezinte bonul de casa, potrivit Kaufland.

Vanzarile Kaufland, care a ajuns la o retea de 110 hipermarketuri pe piata locala, dintre care 11 in Capitala, au depasit, anul trecut, 2 miliarde de euro (9,17 miliarde lei), in crestere cu 14,7 fata de 2014.

Cu o cota de aproximativ 20% din comertul modern din Romania, lantul german de hipermarketuri a raportat la Ministerul Finantelor un profit net de 146 milioane euro (649 milioane lei) in 2015, mai mare cu 58% fata de anul anterior.

Kaufland a avut anul trecut un numar mediu de 13.263 de angajati, fiind unul dintre cei mai mari angajatori din Romania.