Tu stii cum poti depista eficient reziduurile de pesticide din alimente si furaje?

0
638

Pesticidele sunt substante folosite in scopul eliminarii si mentinerii la distanta a daunatorilor.

Pentru a nu dauna sanatatii omului si animalelor, prin infiltrarea lor in alimentatie, pesticidele pot fi folosite in agricultura in cantitatile prevazute de organismele internationale.

In Europa legislatia permite ca nivelul maxim de reziduuri de pesticide din produsele alimentare nu trebuie sa fie mai mare de 0.01 mg/kg.

Insa in scopul furnizarii clientilor dumneavoastra de produse alimentare sigure, laboratoarele WESSLING ROMANIA va pun la dispozitie o serie completa de analize de reziduuri a agentilor de protectie a plantelor pentru alimente si furaje

Determinarile sunt efectuate cu ajutorul echipamentelor de masurare dintre cele mai moderne de catre o echipa competenta,  formata din specialisti ce  efectueaza zilnic determinari conform procedurilor analitice standardizate si validate.

reziduurile_de_pesticide_din_alimenteAvand in vedere oferta larga de servicii si proceduri analitice moderne, compania ofera servicii de analize chimice chiar si cele mai dificile surse de extragere a esantionului (de exemplu, arome, condimente, etc).

Printre tehnicile si echipamentele de masurare folosite sunt sistemele HPLC – MS/MS si GC – MS/MS. Folosirea detectiei MS/MS adica prin spectrometrie de masa in locul detectiei clasice creste siguranta si previne generarea de rezultate doar aparent corecte, indiferent de sursa de esantionare. Avand in vedere folosirea sistemului MS/MS, substantele noi de protectie a plantelor pot fi detectate chiar si in concentratii foarte scazute, in timp ce determinarea lor prin tehnici de analiza clasica a fost imposibila sau inadecvata.

reziduurile_de_pesticide_din_alimente4Se pot masura concentratii pentru peste 700 de compusi din toate categoriile de pesticide. Aceasta combinatie de analiza calitativa extinsa si cantitativa la nivele de residuuri in urme garanteaza un control riguros al concentratilor de pesticide in alimente raportat la valorile limita pentru produsele ecologice.

Mai multe detalii despre serviciile de analiza a reziduurilor de pesticide, oferite de laboratoarele WESSLING ROMANIA veti putea gasi accesand http://ro.wessling-group.com/ro/