1,5 milioane de lei, valoarea amenzilor aplicate in luna decembrie

0

Inspectorii sanitar-veterinari au aplicat 360 de amenzi in valoare de aproximativ de 1,5 milioane de lei unitatilor alimentare verificate din 28 noiembrie pana in prezent, informeaza Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).

Incepand din data de 28 noiembrie, inspectorii ANSVSA au verificat 5.946 de obiective (unitati de industrie alimentara, piete agro-alimentare si unitati de vanzare cu amanuntul). Totodata, au realizat 1.292 de controale in trafic, impreuna cu reprezentanti ai Inspectoratelor de Politie judetene.

In urma verificarilor, au fost constatate 361 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 1.491.746 de lei si au fost emise 4 ordonante de suspendare si o ordonanta de interzicere a activitatii.

De asemenea, au fost confiscate si 16.090 de kg de produse alimentare neconforme (carne si produse din carne, peste si produse din pescuit, branza si produse lactate, produse de patiserie si panificatie). Toate produsele neconforme au fost dirijate catre unitati de neutralizare pentru a fi distruse.

Printre neregulile identificate si sanctionate se numara:

  • depozitarea necorespunzatoare a produselor alimentare;
  • comercializarea produselor alimentare fara respectarea conditiilor de igiena, sau in spatii neinregistrate sanitar veterinar;
  • manipularea necorespunzatoare a produselor alimentare;
  • nerespectarea legislatiei in vigoare privind ambalarea si etichetarea produselor alimentare;
  • lipsa documentelor care sa ateste conformitatea sau trasabilitatea produselor;
  • transportul de animale neidentificate, fara documente sanitare veterinare transportul de produse alimentare cu mijloace de transport neinregistrate sanitar veterinar;
  • personal fara echipament de protectie.