AstaZine a fost aprobat ca aliment nou

0
126

BGG (Irvine, CA) și filiala sa Algae Health Sciences (AlgaeHealth) au dezvăluit că produsul lor pilot, AstaZine Natural Astaxanthin, a obținut aprobarea Novel Food de la Autoritatea pentru Siguranța Alimentelor din Irlanda, informează Nutraceuticals World.


Dacă sunteți distribuitor de suplimente alimentare și vreți să fiți la curent cu ultimele noutăți din domeniul „novel food” nu ratați participarea la seminarul dedicat suplimentelor alimentare și produselor stupului (SAPS), ce va avea loc pe 6 iulie la București. Pentru înscrieri și informații suplimentare, accesați această pagină.


Noua aprobare va permite BGG să comercializeze linia AstaZine în întreaga Europă

Această realizare importantă se bazează pe două cereri anterioare care au avut succes, pentru AstaZine făcute în fața US FDA: prima la o doză care nu depășește 12 mg astaxantină pe zi, iar cea de-a doua la o doză care nu depășește 24 mg astaxantină pe zi pe o perioadă de treizeci de zile. În urma avizului substanțial de echivalență emis de Autoritatea pentru Siguranța Alimentelor din Irlanda, AstaZine va fi introdus pe piața UE ca ingredient în suplimentele alimentare la nivelul actual de utilizare.

Christian Artaria, CEO al BGG Europe și CMO al grupului BGG, a declarat că: „Suntem extrem de mulțumiți de această aprobare care ne permite să comercializăm AstaZine în toate țările UE. De asemenea, suntem extrem de mulțumiți de înregistrarea produsului nostru în UE și SUA, cu cea de-a patra notificare de succes cu privire la AstaZine. Acest lucru nu este doar un semn al calității produselor BGG, ci și un semn al excelentului serviciu pe care îl oferim clienților noștri, inclusiv suportul nostru de reglementare”.

AstaZine sub formă de pulbere este primul și singurul produs organic (NOP) Astaxantin de pe piață, au arătat reprezentanții companiei.