Cei 10 finalisti ai Concursului National (francez) de creare a produselor alimentare bio

0
236

Cu ocazia celei de-a 5-a editii a Concursului National (francez) de creare de alimente bio, sponsorizat de Bio Ecocert, 10 finalisti vor fi evaluati la 20 decembrie in cadrul evenimentului Auch Agroparc. Doua premii sunt planificate pentru a fi acordate.

“Premiul pentru Creatie” recompenseaza un creator sau o tanara companie de produse alimentare ecologice pentru caracterul inovator si original al proiectului, precum si pentru potentialul de dezvoltare al acestuia.

”Premiul pentru dezvoltare” se acorda unei companii de produse alimentare, cu mai putin de 50 de angajati care au vandut un produs alimentar certificat AB, deosebit de inovator, in cursul 2016 sau in va comercializa in 2017.

Iata care sunt companiile nominalizate:
In categoria creativitate:
Kissala din Lyon (69), companie care imbina condimentele bogate in vitamine, minerale si oligoelemente pentru preparatele sarate sau dulci.

biscuitiFunkie Veggie din Paris (75), care vinde o gustare dulce facuta din ingrediente 100% naturale si organice.

Mademoiselle Pham din Auch (32) a dezvoltat o gama de preparate proaspete vietnameze (supa Pho, taitei prajiti …)

Potpotam din Saint-Félix (74), specializat ca firma de catering pentru copii, ofera produse alimentare proaspete si ecologice pentru copii (retete creative, gustoase si variate).

In categoria dezvoltare:

bere_ceai
Biercors din Autrans (38) a inventat “Bulles de malts” o bere 100% pura din malt, farar gluten (amarant, mei, quinoa rosu si alb, hrisca, ovaz si orez).

Abies Lacrimis din Sahorre (66) a dezvoltat o gama de produse ecologice, denumita “Les Epices de sapin” (Bradul Mirodeniilor), obtinuta din conuri si muguri de brad din zona Pirineilor.

Nutrinat din Revel (31) a proiectat o serie de “paste” din legume si cereale.

Matahi din Montpellier (34) a produs o bautura bio din fructe de baobab.

Si Bio din Le Soler (66) comercializeaza un suc bio caqrbonatat din struguri din soiul Syrah(fara conservanti, fara aditivi sau zahar adaugat)

Ferma Hitton din Biran (32) a creat un pateu tartinabil cu lapte de magarita ce nu contine ulei de palmier.