Home Stiri International Lactalis şi Danone concurează pentru achiziția unui mare producător de lactate din...

Lactalis şi Danone concurează pentru achiziția unui mare producător de lactate din Brazilia

0
lapte_de_vaca1, teste, antibiotice, lapte brut, Millennials

Producătorul brazilian de lactate Fábrica de Produtos Alimentícios Vigor SA, unul din principalii producători de lactate din Brazilia, a fost scos la vânzare, printre companiile care au fost contactate pentru această tranzacţie fiind Groupe Lactalis SA și Danone SA, au anuntat pentru REUTERS surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, informează Income Magazine.

J&F Investimentos SA, holdingul care deţine Vigor, are nevoie de numerar pentru a plăti amenda record de 10,3 miliarde de reali (3,1 miliarde de dolari) şi pentru a-şi achita împrumuturi de aproximativ 14 miliarde de reali, care ajung la scadenţă în următoarele 12 luni.

Vânzarea Vigor, aflată în stadiu iniţial, este realizată cu ajutorul diviziilor de investiţii ale Banco Santander Brasil SA şi Banco Bradesco SA, susţin sursele. Pe lângă producătorii francezi de lactate, şi alte companii au fost invitate să analizeze afacerea Vigor, inclusiv Grupo Lala SAB de CV din Mexic şi Emmi AG din Elveţia. Până acum, nu a fost stabilit un preţ sau un termen limită pentru oferte, adaugă sursele.

Lactalis este cea mai mare companie de produse lactate din lume, iar Danone este cel mai mare producător de iaurt pe plan global.

Grupul Danone a demarat investiţia în România, în 1996, prin achiziţia fostei unităţi Mioriţa Fundeni. Începând din 2013, Danone România a devenit centrul regiunii Europei de Sud-Est, care include România, Bulgaria, Grecia şi ţările adriatice, servind o piaţă potenţială de peste 60 de milioane de consumatori.

Lactalis are o cifră de afaceri de 17 miliarde de euro şi aproximativ 75.000 de angajaţi în 85 de ţări din Europa, cele două Americi, Asia şi Africa, precum şi facilităţi de producţie în 43 de ţări. În România, Lactalis este lider de piaţă, după ce a cumpărat brandurile de lactate LaDorna, Albalact şi Covalact, precizează AGERPRES.

Skip to toolbar