Nereguli flagrante descoperite de inspectorii ANPC în Feldioara

0
29

Inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC) au descoperit produse expirate, veselă nedezinfectată și frigidere ruginite la un restaurant din Feldioara, județul Brașov, de unde mai multe persoane au ajuns la spital cu suspiciune de toxiinfecție alimentară.

Potrivit ANPC, citată de Europa FM, o echipă de control a Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Brașov a verificat activitatea unui restaurant din Feldioara, după ce mai multe persoane s-au adresat unui centru de permanență cu suspiciuni de toxiinfecție alimentară.

„La momentul controlului, am constatat că în spațiul de producție nu se întruneau condițiile minime obligatorii necesare, respectiv vesela și produsele nu erau dezinfectate, se refoloseau ambalajele, depozitarea necorespunzătoare, frigidere ruginite, fără grafice de temperatură, materie primă fără elemente de identificare, stare termică a produselor alimentare modificată, produse în afara datei limită de consum, lipsă probe alimentare corespunzătoare, ouăle nu erau dezinfectate, personalul care a manipulat alimentele nu a putut prezenta carnet și analize de sănătate la zi”, au transmis reprezentanții ANPC.

La fața locului au făcut verificări și reprezentanții DSP și ai Poliției Economice Brasov. DSP a decis suspendarea activității restaurantului, iar 10 kilograme de produse alimentare neconforme au fost retrase de la consum.