NSF Romania prezinta solutii pentru producatorii romani. Cum putem accesa pietele externe

0
164

Giorgiana Jelescu, Managing Director la NSF Romania, va oferi informatii esentiale pentru orice producator de alimente din Romania, care vrea sa acceseze pietele externe sau care vrea sa isi sporeasca exporturile, la Expo-conferinta „Produsul Romanesc”, organizata de revista RO.aliment, in data de 6 iunie.

„Produsul Romanesc in Europa. De la intentie la realitate” este titlul prezentarii, aceasta fiind si tema de interes pentru tot mai multi jucatori din industria romaneasca, indiferent de ramura in care activeaza. In ultimii ani, foarte multi producatori din tara noastra s-au orientat catre export, unii dintre cei mai mari avand deja o cota de peste 30% din totalul productiei distribuit pe pietele externe, in special in spatiul intracomunitar.

Ceea ce pentru multi parea un vis irealizabil (demararea exporturilor) este realitate pentru clientii NSF Romania, organizatia fiind partenerul producatorilor romani de alimente, facilitandu-le acestora accesul pe pietele externe, UE sau tari terte, prin intermediul serviciilor de management al ciclului de viata al produselor. Acesta din urma include formularea retetei, stabilirea specificatiei tehnice, validarea ingredientelor si a furnizorilor de solutii si ingrediente, precum si expertiza etichetelor produselor alimentare pentru pietele vizate.

In functie de piata tinta, prin reteaua internationala de laboratoare de analize senzoriale (inclusiv in Bucuresti), NSF analizeaza produsele cu ajutorul consumatorilor-tinta, pentru a identifica preferintele alimentare si a preconiza asteptarile clientilor pe pietele catre care vor fi trimise produsele.

Cu o experienta de peste 15 ani in domeniu, Giorgiana Jelescu s-a alaturat echipei in 2014 si a condus firma spre cel mai important eveniment din activitatea sa, fuziunea dintre NSF International si Euro Consultant Group. Anterior a fost coordonator calitate la Real Hypermarket timp de 8 ani si a avut alte functii care o recomanda ca si expert in domeniu.


Despre NSF ROMANIA
NSF Romania, expert in domeniul agro-alimentar, colaboreaza cu producatorii de alimente din Romania, precum si cu retaileri internationali, oferind servicii de management al ciclului de viata al produselor alimentare (Product Life Cycle Management: formulare reteta, elaborare si validare specificatie tehnica, validare furnizori). NSF Romqnia ofera, de asemenea, servicii complexe de analiza senzoriala a produselor alimentare in cadrul laboratorului sau dotat cu 12 cabine de degustare, dedicat in totalitate studiului calitatilor organoleptice ale produselor alimentare, optimizand astfel costurile implicate in lansarea unui nou produs pe piata sau reformularea produselor astfel incat acestea sa corespunda asteptarilor consumatorilor.

Divizia internationala alimentara ofera o experienta semnificativa in servicii acreditate pentru fiecare sector al lantului de aprovizionare, inclusiv agricultura, produse proaspete, animale, pasari, alimente prelucrate, fructe de mare, produse lactate, alimente ecologice ambalate si distributie, restaurante, comertul cu amanuntul si echipamente de menaj. Fiecare sector este deservit in mod diferit de specialistii NSF Romania. Toate serviciile furnizate de companie sunt listate pe site-ul propriu.

Analiza senzoriala a fost un subiect foarte bine primit de participantii la INGREDIENTS SHOW 2018, cand NSF a explicat de ce aceasta tehnica este un factor esential in dezvoltarea si inovarea produselor alimentare.Despre Expo-conferinta „Produsul Romanesc – gust autentic, cadru european”
Expo-conferinta „Produsul Romanesc” este organizata anual de revista de specialitate RO.aliment, fiind unul dintre primele evenimente din tara noastra dedicate promovarii si sustinerii productiei autohtone.

Produsul romanesc, standuri

Cu sprijinul partenerilor (CRIS-TIM, Aqua D&P, KUK Romania, IBA Bucuresti) si a asociatiilor profesionale APRIL, ARC, ASMP, ROMALIMENTA, ROMPAN, APAR, FNDA, conferinta se va desfasura sub tema „Gust autentic – cadru european”. Datorita faptului ca Romania detine presedintia Consiliului Uniunii Europene, ne-am propus sa punem, inca o data, produsul romanesc la loc de cinste pe harta europeana.

Din acest motiv, subiectele abordate si temele sustinute vor pastra aceasta tema-umbrela. Alaturi de NSF, vor avea interventii reprezentantii MADR, ANSVSA, Conf. Dr. Ing. Director General Nastasia Belc, Dana Tanase (Director Executiv ARC), Dorin Cojocaru (Presedinte APRIL), Dr. Ing. Director Stiintific Denisa Duta, Cristian POPA (Consultant industria alimentara, Director General KUK Romania), Dana Pop (Doctor Inginer Consultant in industria alimentara).

VREAU SA MA INSCRIU