Romalimenta saluta proiectul ANPC privind comercializarea produselor ce au facut obiectul campaniilor promotionale

0
14

Federatia Romalimenta este adepta regulilor clare, aplicate obiectiv, nediscriminator, care sa dezvolte competitivitatea industriei alimentare romanesti, marindu-i cota de piata prin implinirea asteptarilor consumatorilor si prin respectarea intereselor acestora.

Unul din domeniile de maxim interes pentru noi il reprezinta actualizarea legislatiei privind comercializarea alimentelor si informarea corecta a consumatorilor, in acest sens, Romalimenta fiind un partener constant de dialog cu autoritatile.

Iata de ce Romalimenta saluta Proiectul ce tocmai a fost postat pe site-ul ANPC, pe care il apreciaza ca fiind capabil a rezolva una dintre problemele majore cu care ne confruntam, si anume gasirea unei solutii pentru produsele care au facut obiectul unei campanii promotionale, poarta pe ambalaj mesajele respectivei campanii, insa sunt ramase la raft dupa terminarea perioadei de campanie.

Scoaterea de la raft a acestor produse, care sunt absolut corespunzatoare din perspectiva calitatii si a sigurantei alimentare, imediat dupa terminarea perioadei campaniei, are consecinte semnificative, inclusiv in ceea ce priveste risipa alimentara.

Solutia propusa prin acest act permite producatorilor si comerciantilor sa continue comercializarea acestora in conditiile stricte ale aprobarii prealabile din partea autoritatii si ale afisarii corespunzatoare la raft. Prin aceasta procedura, castigul este triplu: consumatorii sunt informati corect, complet si vizibil, autoritatea are controlul in timp real al campaniilor promotionale, iar producatorii si comerciantii isi reduc pierderile.

Proiectul ANPC solutioneaza aceasta problema pe cat de simplu, pe atat de eficace si, de aceea, il consideram un model de actiune al autoritatilor, care trebuie sa aiba permanent in vedere protectia populatiei si, concomitent, buna functionare a economiei.