Rousselot colaboreaza cu Baker Perkins pentru accelerarea procesului de gelifiere

0
80

Rousselot a colaborat cu Baker Perkins pentru testele de accelerare a procesului de gelifiere a jeleurilor de la 24 de ore la 5-10 minute.

Testele fac parte din imbunatatirile pe care le face Rousselot tehnologiei sale SiMoGel, pe care a introdus-o anul trecut, pentru procesarea gelatinelor obtinute de la porcine si bovine.

Medii fara amidon
Reprezentantii companiei Rousselot spun ca au accelerat procesul de gelifiere al jeleurilor, cu tehnologia pe baza de gelatina SiMoGel, la 5-10 zece minute, in functie de tipul de matrita utilizata.

Solutia pe baza de gelatina pentru formarea fara amidon este testata in colaborare cu Baker Perkins, o companie britanica de inginerie care fabrica sisteme de procesare si echipamente pentru industria de cofetarie si brutarie.

Potrivit lui Jeff Daelman, manager de produs si dezvoltare a afacerilor la Rousselot, nu exista in prezent nicio alta tehnologie pe baza de gelatina pe piata, care sa permita gelificarea jeleurilor intr-un timp atat de scurt.

Tehnologia este destinata cofetariilor si producatorilor de nutraceutice care produc jeleuri intr-un mediu fara amidon.

“Odata cu cresterea cererii consumatorilor de jeleuri nutraceutice, folosirea si reciclarea amidonului devin o piedica”, a spus Daelman.

“Modelarea fara amidon devine din ce in ce mai populara, deoarece este o alternativa curata si igienica, si realizeaza o accelerare substantiala a procesului de gelificare in comparatie cu minimul de 24 de ore necesar in mod normal in cadrul procesului de depunere a amidonului.”

Daelman a adaugat, ca optimizand efectul diversilor parametri de produs si de proces, a redus timpul de gelificare anterior al primei versiuni SiMoGel de la 30 de minute la cateva minute.

Echipa a testat si a verificat, de asemenea, diferite tipuri noi de matrite, inclusiv metale 3D si ejectare cu aer, ceea ce elimina necesitatea depunerii complete a amidonului.

“Baker Perkins a colaborat cu Rousselot pentru dezvoltarea unui proces de productie fara amidon pentru jeleuri timp de aproximativ 18 luni”, a declarat Keith Graham, manager de dezvoltare a afacerilor, Baker Perkins.

“Am identificat impreuna ca exista o nevoie reala pe piata pentru a evita costurile si complexitatea producerii de jeleuri pe liniile de depozitare a amidonului, in special pentru jeleurile nutraceutice in care productia igienica este de o importanta capitala.

Depunerea fara forme de amidon in matrite solide (pe care am dezvoltat-o cu mai mult de 50 de ani in urma) este alternativa evidenta, dar au existat provocari tehnice semnificative pentru a depasi atat formularea, cat si procesul, inclusiv depunerea unui sirop vascos, racirea rapida si obtinerea ejectiei 100% din matrite.

Vedem potentialul ca aceasta tehnologie sa inlocuiasca depozitarea amidonului in cofetarie, precum si in jeleurile nutraceutice”.