”Stana din Lozère” s-a echipat cu un dozator cu zece piste

0
589

Noul aparat dotat cu zece piste de lucru va inlocui un dozator cu cinci piste achizitionat de catre La Bergerie de Lozère (Stana din Lozère) in 2006.

Fondata in 1995, Bergerie de Lozère transforma laptele organic de oaie in produse lactate proaspete (iaurturi, creme de branza, iaurturi cu fructe etc.). La momentul achizitiei sale de catre Triballat-Noyal in 1999, compania procesa 420 000 de litri de lapte. In prezent, volumul de lapte de oaie procesat este de 4,7 milioane de litri.

“Din 2006 pentru a face fata cresterii productiei, ne-am decis sa inlocuim vechiul nostru echipament cu doua piste de lucru, cu unul nou cu cinci piste de lucru”, isi aminteste Pascal Vieville, sef al fabricii companiei din La Tieule.

Acest proiect a marcat inceputul cooperarii dintre noi si Atia Industrie.

dozator8Un nou echipament prevazut cu zece piste de lucru se afla in prezent in curs de fabricare, tot de catre cei de la Atia. Livrarea este programata pentru luna septembrie 2016. Aceasta va inlocui dozatorul cu cinci piste care va fi transferat intr-un alt centru de productie al grupului Triballat. Proiectul este emblematic pentru modul de abordare al reutilizarii echipamentelor si de proiectare a unora noi.

“Iaurtul organic din lapte de oaie este un produs ”viu” ale carui caracteristici pot varia in timp: primavara de exemplu, lapte are mai multa spuma. Acest fapt presupune ca utilajul sa poata fi ajustat pentru a se adpata cat mai bine posibil proprietatilor materiei prime. Cu o masina standard nu se pot obtine acelasi rezultate ca si cu masinile personalizate pentru un astfel de flux de productie”, spune Frederic de Sevin, CEO al Atia Industry.

dozator10Pentru a rafina cat mai mult specificatiile dorite pentru noul echipament de productie, echipa de proiect de la La Bergerie de Lozère a mers in atelierele Atia pentru a examina un utilaj similar cu cel dorit. O noua vizita este programata pentru luna iulie pentru a se hotara daca sunt necesare anumite modificari posibile.

Ca si alti actori din domeniu, producatorul este din ce in ce mai solicitat pentru aplicatii complexe, cu o flexibilitate maxima si un timp minim necesar schimbarii formatelor de lucru sau operatiunilor de curatare.