Industria alimentara face apel la autoritatile competente

0
258

Reprezentantii industriei alimentare din Romania solicita o intalnire de urgenta cu autoritatile competente care sa aiba ca rezultat elaborarea unor proceduri clare de contingenta in situatia Coronavirus.

Impactul epidemiei cu noul virus COVID-19 se poate dovedi dezastruoasa pentru intreaga economie, la nivel mondial. In Romania, unde aportul din mediul privat este esential, instabilitatea economica reprezinta in continuare o amenintare, iar acum mai mult ca oricand ar fi normal sa existe proceduri care sa despabubeasca operatorii alimentari, pentru a evita falimentele, altfel inevitabile.

O intalnire, sau o videoconferinta de urgenta care sa reuneasca reprezentantii industriei alimentare si specialistii autoritatilor pentru apune la punct masuri ferme si realiste de furnizare a alimentelor catre populatie ar trebui sa fie o prioritate. In caz contrar, pierderile financiare consistente vor obliga pe multi fabricanti de alimente sa ezite in a-si asuma pagubele enorme.

Cine isi asuma consecintele in cazul in care unul dintre angajatii unei fabrici, depozit sau magazin, este pozitiv COVIT-19?; Cat de extinse sunt sechestrarile, suspendarile, carantinele, izolarile?; Cum inlocuim rapid personalul indisponibilizat?; Ce destinatie au materiile prime, ingredientele si produsele finite, cate se neutralizeaza si cate pot primi alte utilizari?, sunt cateva intrebari la care ar trebui sa se gaseasca un raspuns cat mai curand posibil.