facebook
Home Ambalaje Coca-Cola HBC inaugurează o unitate de producție rPET în România

Coca-Cola HBC inaugurează o unitate de producție rPET în România

0
115
Cola

website builder

Partener de îmbuteliere al companiei Coca-Cola , HBC este acum gata să inaugureze o fabrică unde vor fi produse aproape 50% rPET pe piețele sale din UE și Elveția până la sfârșitul anului 2023 – o realizare care vine înaintea termenului limită din 2025 stabilit de viziunea UNESDA privind ambalajul circular pentru piețele UE.

Proiectul, care a urmat unei investiții de 11 milioane EUR, inclusiv 3,5 milioane EUR ajutor de stat, prezintă angajamentul Coca-Cola HBC față de sustenabilitate. Coca-Cola HBC România, prin această unitate, produce acum rPET intern, asigurând o aprovizionare constantă de rPET de înaltă calitate pentru portofoliul său de sticle 100% reciclate.

România a devenit acum prima piață din cadrul Grupului Coca-Cola HBC care a armonizat trei piloni cheie ai circularității: implementarea sticlelor 100% reciclate în întregul său portofoliu, înființarea unei unități interne de producție de rPET și pregătirea pentru lansarea unui depozit legat de schema de returnare (DRS) pentru a facilita colectarea sticlelor și a conservelor pentru reciclare ulterioară. Acest ultim proiect vede Coca-Cola HBC România ca primul producător de băuturi de pe piață care produce rPET intern și marchează a treia unitate de decontaminare rPET în funcțiune pe piețele Coca-Cola HBC.

În 2022, Coca-Cola HBC a făcut progrese prin utilizarea a 22% din plastic rPET pe piețele sale din UE și Elveția, demonstrând un angajament substanțial față de practicile responsabile din punct de vedere ecologic.

Cu această nouă investiție și tranzițiile în curs către portofoliile de sticle reciclate pe piețe precum Elveția, Austria, Italia, Irlanda și Irlanda de Nord, Coca-Cola HBC este pe drumul cel bun pentru a atinge o utilizare de aproape 50% rPET pe piețele UE și Elveției până la sfârșitul lunii. 2023.

Deschiderea noii unități este în concordanță cu angajamentul Coca-Cola HBC de a atinge emisii nete zero pe întregul lanț valoric până în 2040. Întrucât ambalajele reprezintă aproximativ o treime din amprenta de carbon a Coca-Cola HBC, compania și-a acordat prioritate eforturilor. pentru a reduce emisiile și a crea un viitor mai durabil.

Beneficiile producerii de rPET de calitate alimentară sunt multiple, una dintre cele mai semnificative fiind reducerea substanțială a emisiilor de-a lungul întregului lanț valoric. Sticlele fabricate din PET reciclat au o amprentă de carbon cu 80% mai mică în comparație cu rășina PET virgină.

În plus, linia de producție care alimentează instalația rPET funcționează pe surse de energie 100% regenerabile, întărind angajamentul Coca-Cola HBC față de practicile de producție curate și durabile.

În ultimii doi ani, Coca-Cola HBC a investit un total de 377 de milioane de euro în inițiative de sustenabilitate care se aliniază cu agenda sa corporativă. În mod remarcabil, din 2010, în timp ce emisiile globale au fost în creștere, Coca-Cola HBC a reușit să-și reducă la jumătate emisiile directe și să realizeze

Zoran Bogdanovic, CEO al Coca-Cola HBC, a comentat: „Sunt foarte mândru de progresul pe care îl vedem în agenda noastră de sustenabilitate și de misiunea noastră de a crea o lume fără deșeuri. La Coca-Cola HBC, scopul nostru este să „deschidem momente care ne împrospătează pe toți” și asta înseamnă că, dincolo de împrospătarea funcțională pe care o oferim, ne străduim să ne reîmprospătăm comunitățile și mediul prin munca pe care o facem.” El a adăugat: „Lucrăm să producem și să livrăm băuturile noastre în moduri mai durabile și în ambalaje care au o viață dincolo de utilizarea sa inițială – iar România este un exemplu excelent al modului în care putem colabora cu părțile interesate și cu industria mai largă pentru a crea. o economie circulară pentru ambalare”.