Digitalizarea accelerata, o necesitate absoluta pentru companiile din industria agroalimentara

0
93
digitalizare

Digitalizarea presupune un proces de transformare a mediului de munca din industria agroalimentara si este o necesitate acuta in acest moment, in care amenintarile externe duc la contaminari in masa.

Este un punct de vedere pe care il vom explora la seminarul ESE 2020 si Ingredients Show 2020 de anul acesta, cu ajutorul reprezentantilor Testo Romania, liderul mondial in domeniul tehnologiei de masurare portabile si stationare, companie partenera la cele doua evenimente anterior mentionate.

VEZI CALENDARUL EVENIMENTELOR RO.ALIMENT PENTRU ANUL 2020

Pentru industria alimentelor si bauturilor, digitalizarea ajuta la aderarea la legislatia in vigoare, cu ajutorul functiilor de conectivitate, senzorilor inteligenti, trasabilitatii si monitorizarii activitatii. Astfel, pot fi optimizate procesele interne, companiile putand sa se concentreze pe inovarea portofoliului de produse si pe dezvoltarea relatiilor cu clientii si partenerii de afaceri.

Gaufre, FAOCentrul american pentru controlul si prevenirea bolilor estimeaza ca unul din sase americani sufera de o boala produsa de alimente contaminate in fiecare an. Prin urmare, una dintre cele mai mari preocupari pentru industria alimentara si a bauturilor este folosirea tehnologiei pentru a gasi cea mai buna metoda de urmarire a trasabilitatii, ce arata calatoria alimentelor de la ferma la furculita.

In mod similar, in Uniunea Europeana, Regulamentul general privind dreptul alimentar (CE) 2002 impune operatorilor de afaceri sa tina evidente detaliate despre produsele alimentare pe care le furnizeaza altora si produsele alimentare pe care le primesc de la furnizori. Digitalizarea ajuta acest proces prin colectarea automata a datelor, cum ar fi temperaturile alimentelor in intreaga productie.

Siguranta alimentara, la superlativ

Testo Food Solution este solutia inovativa care sporeste siguranta alimentara si imbunatateste eficienta managementului calitatii obtinandu-se astfel o rentabilitate a investitiei intr-un sistem digital, oferind (printr-o) o solutie adaptata pentru fiecare etapa individuala a intreg lantului de frig, de la transportul alimentelor pana la clientul final. In acest sens, Testo prin sistemele sale digitale acorda clientilor sai un sprijin crucial in ceea ce priveste respectarea si monitorizarea atat a normelor interne cat si externe privind conformitatea in sectorul alimentar.

Inregistrarea in mod fiabil a indicatorilor de calitate si testele automate de temperatura sunt doar cateva din aspectele evidente ale sistemul digital. Mai mult decat atat, sistemul permite urmarirea si analizarea valorilor masurate in timp real, din orice locatie, pentru a putea identifica si reactiona rapid in cazul neregulilor si a putea introduce masurile corective necesare. In plus, stocarea centrala si automata a datelor ofera certitudinea ca toate informatiile vor fi arhivate, iar in cazul unui audit forma digitala si totodata centralizata a documentatiei consolideaza transparenta companiei dumneavoastra.

Personalul specializat al Testo Romania sta la dispozitia clientilor sai in toate etapele procesului: de la planificare si punere in functiune pana la service sau etalonare, nevoile clientilor fiind in permanenta in atentia companiei.

DETALII DESPRE ESE SI INGREDIENTS SHOW | INSCRIERI