80% dintre consumatori sunt confuzi în privința nutriției (studiu)

0
nutritie

Un studiu efectuat de Fundația Consiliului Internațional pentru Informații Alimentare a relevat că 80% dintre oamenii intervievați sunt confuzi când vine vorba de nutriție, comentează NBC News.

Din fericire, lumea științifică este de acord asupra unor aspecte, pe care le vom detalia mai jos.

Focus pe alimentele vegetale

Oamenii de știință au dovedit constant că o dietă bazată pe alimente vegetale duce la îmbunătățirea markerilor de sănătate. Printre beneficii se numără scăderea tensiunii arteriale, a trigliceridelor, glucozei și circumferinței în talie, ce se pot traduce în scăderea riscului de apariție a mai multor boli precum cele cardiace și diabet. Recomandările nutriționiștilor – 75% din alimentele consumate zilnic ar trebui să fie un mix de legume, fructe, nuci, semințe și cereale integrale.

Grăsimile și carbohidrații sănătoși

Carbohidrații ce provin din legumele bogate în amidon (cum ar fi cartofii) sunt de asemenea o sursă bună de antioxidanți, vitamine, minerale și fibre, iar procesarea lor este diferită de carbohidrații ultra-procesați. Consensul lumii științifice – grăsimile nu sunt inamicul nutriției. Dimpotrivă, grăsimile provenite din surse vegetale și pește au efecte anti-inflamatorii.

Dieta sănătoasă nu este la fel pentru toată lumea

Argumentul pentru care avem atât de multe diete și teorii este că fiecare organism este unic și are nevoi diferite, de aceea dieta keto dă rezultate foarte bune în anumite cazuri, în vreme ce un regim vegetarian este sănătos în alte cazuri. Așa cum intermittent fasting este ideal pentru anumiți oameni, însă pentru cei ce nu tolerează restricțiile alimentare nu este o experiență pozitivă. Structura personalității, nevoile specifice fiecărui om și stilul de viață joacă un rol esențial în alegerea unei diete personalizate.

INVITAȚIE LA NNS. ADEVĂRUL DESPRE NUTRIȚIE.NUTRIENȚI.SĂNĂTATE

DE CE SA PARTICIPI?

Daca lucrezi in departamentul de Cercetare – Dezvoltare din cadrul companiilor producatoare procesatoare de alimente si suplimente alimentare | Prezentarile speakerilor si temele de discutie se vor concentra pe problemele actuale, dar si pe viitoarele tendinte globale si locale in domeniul nutritiei umane, industriei alimentare si a suplimentelor care pot contribui la imbunatatirea starii de sanatate a consumatorului roman.

Daca lucrezi in departamentele de Calitate si/sau Productie | Informatiile transmise si schimbul de opinii si experienta intre specialisti, ingineri din domeniul alimentar si nutritionisti va vor ajuta sa imbunatatiti produsul dvs. sau sa creati un produs care sa raspunda cerintelor consumatorului educat, informat si selectiv

Daca lucrezi in departamentele de Marketing si Vanzari | Vei lua contact cu specialistii care vor incerca sa transpuna informatiile tehnice, specifice despre produsele destinate nutrutiei speciale astfel incat sa fie, intr-un mesaj clar, pe intelesul consumatorului.

Esti medic nutritionist sau urmezi cursuri in vederea pregatirii ca viitor medic nutritionist | Ofera o deosebita oportunitate profesionistilor din domeniu medical sau nutritionisti sa se intalneasca cu mediul privat, cu specialisti din departamentele de R&D pentru a discuta, pune bazele unor retete/ produse destinate nutritiei speciale/ personalizate (ex. produse pentru femei, mame, sportivi, diabetici, persoane in varsta etc.

MĂ ÎNSCRIU!