Alternativă ecologică la carnea de porc, anunțată la cel mai mare târg de tehnologie

0
43

Compania de produse din carne pe bază din plante Impossible Foods a anunţat că a creat, în laborator, o alternativă ecologică la carnea de porc, relatează EFE, potrivit Agerpres.

Inovația ecologică este realizată din soia, ulei de floarea soarelui şi cocos, alături de aminoacizi, vitamine, zaharuri şi fier pentru a-i da textura şi savoarea tipică produselor din carne de porc şi care poate fi utilizată într-o gama largă de reţete tradiţionale.

„Are cu 40% mai puţine calorii decât carnea, cu 60% mai puţine grăsimi şi zero colesterol”, a asigurat consilierul delegat şi fondatorul companiei Impossible Foods, Pat Brown.

Această alternativă ecologică este certificată pentru consumul adepţilor dietelor kosher şi halal, care nu acceptă produsele derivate din carnea de porc reală. Din această carne pot fi realizate specialităţi precum mâncarea vietnameză Banh Mi, chiftele, ‘dumplings’ sau alte feluri de mâncare realizate din carne tocată. Un avantaj al cărnii ecologice este că nu conţine gluten, hormoni de origine animală sau antibiotice.

Carnea de porc este cea mai consumată la nivel mondial, depăşind cu mult consumul de carne de vacă, astfel încât elaborarea sa pe bază de plante are un mare potenţial pe piaţă, mai ales în China, unde cererea de produse din această carne a crescut semnificativ în ultimii ani.